Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Jedna obrazovka, no iné správy pre jednotlivých cestujúcich na letisku

Jedna obrazovka, no iné správy pre jednotlivých cestujúcich na letisku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Cestujúci lietajúci z Detroitu si už čoskoro budú môcť vyskúšať obrazovú technológiu Parallel Reality, ktorá umožní rôznym ľuďom vidieť osobné informácie a obrázky, ktoré sú súčasne prezentované na jedinej obrazovke.

Každý, kto sa prihlási do beta testovania leteckej spoločnosti Delta, bude môcť pristúpiť k informačnému displeju s technológiou Parallel Reality, ktorý mu zobrazí údaje o lete, pokyny, návrhy na nákupy a ďalšie informácie v jeho vlastnom jazyku. Namiesto toho, aby musel cestujúci prezerať množstvo záznamov na informačnom paneli, každý cestujúci si bude môcť prezrieť jemu prispôsobené informácie na tej istej obrazovke súčasne. Technológia by mala byť údajne schopná zobraziť osobné informácie pre až stovku cestujúcich.

V skutočnosti to znamená, že letové informácie pre španielsky hovoriaceho cestujúceho budú viditeľné iba pre túto osobu v španielčine, zatiaľ čo Američan sa o svojom lete dozvie v angličtine, cestujúci z Francúzska by si mohol pozrieť trasu k bráne vo francúzštine a tak ďalej. Všetci pozerajú na rovnaký displej v rovnakom čase.

Znie to síce ako z nejakého sci-fi filmu, no technológia Parallel Reality od spoločnosti Misapplied Sciences je vlastne o tom, ako sa zobrazujú jednotlivé pixely na obrazovke. Každý pixel na displeji údajne „dokáže súčasne premietnuť až milióny svetelných lúčov v rôznych farbách a jasu. Každý lúč môže potom byť softvérom nasmerovaný na konkrétneho človeka“. Keď sa cestujúci priblíži k informačnej obrazovke, niektoré pixeli na nej budú zacielené len ne neho a zobrazia informácie prispôsobené práve pre neho.

Obrazová technológia Parallel Reality by sa mala testovať na metropolitnom letisku v Detroite od polovice tohto roku.

Obrazová technológia Parallel Reality