Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Softvér, ktorý zmení fotoaparáty Canon na webové kamery

Softvér, ktorý zmení fotoaparáty Canon na webové kamery
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 5. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Od vypuknutia pandémie COVID-19 sa zvýšil dopyt po webových kamerách a môže byť ťažké ich kúpiť. Aj preto sa spoločnosť Canon rozhodla vyvinúť softvér, ktorý vám umožní používať fotoaparát EOS alebo PowerShot ako nástroj pre videohovory s kolegami alebo s blízkymi.

Ak v tejto dobe pracujete z domu a potrebujete zostať v kontakte s ostatnými členmi svojho tímu, alebo ak chcete len použiť to najlepšie pre videohovor s rodinou a priateľmi, môže vám pomôcť špecializovaná webová kamera. Vysoký dopyt v súčasnosti však znamená, že sa mnoho modelov rýchlo vypredáva a pri iných výrazne stúpa ich cena.

Pre majiteľov fotoaparátov od spoločnosti Canon však teraz existuje spôsob, ako nastaviť fotoaparáty EOS alebo PowerShot tak, aby fungovali ako pseudo webové kamery. Softvér EOS Webcam Utility Beta bude v súčasnosti pracovať len s počítačmi a notebookmi pripojenými k internetu s nainštalovaným operačným systémom Windows 10 64-bit. Je tiež obmedzený výber modelov fotoaparátov Canon, no jediná ďalšia vec, ktorú budete potrebovať, je voľný USB port.

Medzi kompatibilné fotoaparáty patrí full-frame bezzrkadlový fotoaparát EOS R, vlajková loď DSLR EOS-1D X Mark III, profesionálny DSLR fotoaparát EOS 90D, základný bezzrkadlový fotoaparát EOS M200, či modely fotoaparátov PowerShot G7 X III a PowerShot G5 X Mark II. Niektoré z kompatibilných fotoaparátov sa nedodávajú s USB káblom, takže ten si musíte kúpiť vlastný a pre získanie softvéru treba ísť na webovú stránku so súbormi na stiahnutie pre daný podporovaný fotoaparát.

Softvér je stále vo fáze beta vývoja a môže obsahovať chyby. Používatelia môžu však zdieľať svoje skúsenosti so spoločnosťou Canon prostredníctvom fóra a pomôcť tak pri ďalšom vývoji.

Spoločnosť Canon vyvinula softvér, ktorý umožní používať fotoaparát EOS alebo PowerShot ako nástroj pre videohovory.