Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bluetooth reproduktor Bang & Olufsen pridáva hlasovú asistentku Alexa

Bluetooth reproduktor Bang & Olufsen pridáva hlasovú asistentku Alexa
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 5. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prémiová audio značka Bang & Olufsen uviedla na trh druhú generáciu bezdrôtových Bluetooth reproduktorov A1. Tá je o niečo štíhlejšia ako originál z roku 2016, je vodotesná a navyše prichádza so zabudovanou podporou hlasovej asistentky Amazon Alexa.

Bezdrôtový reproduktor Bang & Olufsen Beosound A1 má integrované pole troch mikrofónov, ktoré umožní používateľovi hlasovú interakciu s digitálnou asistentkou Amazon Alexa. No keďže má reproduktor len Bluetooth modul, bude ho potrebné spárovať so smartfónom, ktorý sa môže pripojiť k Alexe cez mobilné Wi-Fi alebo domáci smerovač.

Telo reproduktora je vodotesné a prachotesné v kategórii IP67. Meria 46 milimetrov a má priemer 133 milimetrov, pričom váži 558 gramov. Vo vnútri nájdeme 3,5 palcový basový menič a 0,75 palcový výškový menič, z ktorých každý je poháňaný 30 wattovým zosilňovačom triedy D. Bezdrôtový reproduktor sľubuje priestranný zvuk vo frekvenčnom rozsahu 55 Hz až 20 kHz.

Druhá generácia bezdrôtového reproduktora Bang & Olufsen Beosound A1.

K dispozícii je najmodernejšia prenosová technológia Bluetooth 5.1 s podporou kodekov aptX a AAC. A1-tka je schopná bezdrôtového stereo párovania medzi dvoma jednotkami. K dispozícii je jednoduché pripojenie prostredníctvom Apple Fast Pair, Google Fast Pair a Microsoft Swift Pair. Port USB-C poslúži na nabíjanie batérie, hlasitý odposluch a káblové pripojenie ku zdroju.

Druhá generácia bezdrôtového reproduktora Bang & Olufsen Beosound A1.

Zabudovaná batéria s kapacitou 3 000 mAh sľubuje až 18 hodín nepretržitého prehrávania pri „normálnej“ hlasitosti. Hlasitosť a prehrávanie sa pritom dá ovládať priamo na zariadení, zatiaľ čo sprievodná mobilná aplikácia pridáva aj ekvalizér.

Druhá generácia bezdrôtového reproduktora Bang & Olufsen Beosound A1 je už k dispozícii v čiernej alebo šedej farbe za cenu 250 dolárov.

Druhá generácia bezdrôtového reproduktora Bang & Olufsen Beosound A1.