Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Asus ROG Phone 3 to s hraním mobilných hier myslí vážne

Asus ROG Phone 3 to s hraním mobilných hier myslí vážne
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V poslednej dobe sa čoraz väčšej obľube tešia takzvané herné smartfóny, ktoré sú prispôsobené potrebám náruživých hráčov mobilných hier. K najnovším prírastkom sa pridáva model ROG Phone 3 od spoločnosti Asus, ktorého výkonný hardvér a funkcie sú ako stvorené pre hranie aj tých najnáročnejších mobilných hier.

Po minuloročnom hernom smartfóne Asus ROG Phone 2 prichádza nový a aktualizovaný model s podporou 5H a Wi-Fi 6. Novinka ROG Phone 3 si zachovala 6,59-palcový AMOLED displej, ktorého obnovovacia frekvencia sa však zvýšila na super plynulých 144 Hz. Displej má aj veľmi slušné rozlíšenie 1 080 x 2 340 pixelov. O výkon sa pritom postará najrýchlejší mobilný procesor Snapdragon 865 Plus, ktorému asistuje až 16 GB operačnej pamäte RAM. Vnútorné úložisko s obrou kapacitou 512 GB by mala poskytnúť dostatok priestoru nielen na hry ale aj iné multimédiá.

Herný smartfón Asus ROG Phone 3.

Batéria si zachovala rovnakú kapacitu 6 000 mAh ako v minuloročnom modeli, no stále prekonáva väčšinu konkurencie. Nabíjanie je opätovne riešené z boku, respektíve zo spodnej časti telefónu, ak ho držíte v režime na šírku. Týmto spôsobom nezavadzia nabíjací kábel pri hraní. Podporované je rýchle 30 W nabíjanie, no budete sa musieť zaobísť bez bezdrôtového nabíjania. Integrovaný chladiaci systém znižuje prehrievanie smartfónu počas dlhého hrania.

Ak si používateľ nájde čas na fotografovanie či nakrúcanie videí, môže využiť zadný trojitý fotoaparát s kombináciou rozlíšení 64 + 13 + 5 megapixelov. Predná selfie kamera má rozlíšenie 24 megapixelov.

Herný smartfón Asus ROG Phone 3.

Takzvané AirTriggers umožnia používať rohy telefónu ako ovládacie tlačidlá. V súčasnej verzii podporujú posuny prstov, ako aj stlačenie a existujú ďalšie možnosti ich prispôsobenia. O ozvučenie sa postarajú dva predné reproduktory. Telefón však nedisponuje klasickým 3,5 mm konektorom pre zapojenie slúchadiel.

Spoločnosť Asus tento rok pridáva aj množstvo príslušenstva, ako je dodatočný ventilátor pre mimoriadne chladenie, ktorý tiež pridáva konektor pre slúchadlá, či bezdrôtová klávesnica, herný ovládač (gamepad), slúchadlá, prenosný displej a dokovací displej, ktorý pridáva druhú obrazovku.

Nový herný smartfón Asus ROG Phone 3 by mal byť dostupný od septembra, no cena a dostupnosť pre konkrétne trhy zatiaľ neboli oznámené.

Herný smartfón Asus ROG Phone 3.