Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nositeľné zariadenie Cove znižuje stres pomocou jemných vibrácií

Nositeľné zariadenie Cove znižuje stres pomocou jemných vibrácií
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pravdepodobne každý by si chcel oddýchnuť od stresu alebo ho aspoň zmierniť. Presne to chce ponúknuť nové nositeľné zariadenie Cove od spoločnosti Feelmore Labs. Je navrhnuté na nosenie na krku a stres znižuje pomocou jemných vibrácií, ktoré sú aplikované tesne za ušami.

Cieľom nositeľného zariadenia Cove je stimulovať mastoidné a temporálne kosti, ktoré zase stimulujú zadnú časť mozgovej kôry, ktorá je zodpovedná za moduláciu stresu. Rýchla 20 minútová stimulácia denne, aj počas nejakej aktivity, by mala podľa spoločnosti Feelmore Labs priniesť hmatateľné výhody.

Nositeľné zariadenie Cove pre znižovanie stresu.

Výrobca ďalej tvrdí, že jeho nové nositeľné zariadenie je založené na neurovede a cituje štúdiu, ktorá ukazuje, že 90 percent účastníkov, ktorí používali Cove počas 30 dní, potvrdilo zníženie stresu o 41 percent a zlepšenie kvality spánku v priemere o takmer 50 percent. Do projektu bolo zapojených tisíce dobrovoľníkov, ktorí testovali Cove a výsledky testov boli spracované vedeckým poradcom.

K zariadeniu je k dispozícii aj sprievodná aplikácia pre mobilné zariadenia s operačným systémom iOS a Android. Tá používateľom pomôže sledovať jemné vibrácie a ich účinky. Namerané údaje sa dajú anonymne zdieľať so spoločnosťou Feelmore Labs, ktorá ich použije na vylepšenie produktu.

Nositeľné zariadenie Cove pre znižovanie stresu.

Hoci sa výrobok nedá považovať za liek proti úzkosti a súvisiacimi zdravotnými stavmi, môže byť užitočným pre tých, ktorí trpia stresom a horším spánkom. Všetci ostatní by ho mohli využiť počas dňa ako taký posilňovač nálady. Nositeľné zariadenie Cove bude pritom k dispozícii až neskôr v tomto roku a spoločnosť Feelmore Labs zatiaľ ani nezverejnila jeho cenu.

Nositeľné zariadenie Cove pre znižovanie stresu.