Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Domáca kamera CareVision sleduje to, na čom vám najviac záleží

Domáca kamera CareVision sleduje to, na čom vám najviac záleží
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Množstvo zariadení je v dnešnej dobe vybavených umelou inteligenciou, no existuje aj takzvaná emocionálna inteligencia. Práve tou sa vyzbrojil domáci kamerový systém CareVision, ktorý vás upozorní len na veci, na ktorých vám najviac záleží. Neplatia sa pritom žiadne mesačné poplatky za používanie cloudu.

Každá kamera CareVision zaznamenáva udalosti v rozlíšení HD so zorným uhlom až 120 stupňov. Má vstavanú batériu s kapacitou 3 000 mAh, ktorá umožní používateľovi ju umiestniť podľa vlastného uváženia a navyše je kompatibilná s doménou Alexa aj Google Home. Na rozdiel od väčšiny produktov online bezpečnostných kamier nepoužíva CareVision cloudovú službu na spracovanie údajov. Namiesto toho využíva lokálne úložisko v podobe SD pamäťových kariet a integrovaný procesor s umelou inteligenciou neustále prehľadáva zábery a sústredí sa na významné udalosti.

Domáci kamerový systém CareVision.

Používateľ dostane denné zhrnutie, ktoré zobrazuje všetkých ľudí, ktorí v ten deň prešli pred kamerou, čo mu umožní kliknúť si na každú tvár a preskočiť rovno do okamihu, keď bola dotyčná osoba nasnímaná. Zábery sa dajú prezerať v režime rýchleho prehrávania a potom v ktoromkoľvek okamihu môžete zastaviť a prehrať zábery v reálnom čase. Dá sa tiež nastaviť množstvo rôznych druhov upozornení, ktoré sú vyvolané, keď kamera zachytí neznáme tváre, hlasité zvuky, pohyb a ďalšie udalosti.

Domáci kamerový systém CareVision.

Domáca kamera CareVision však neslúži len pre bezpečnosť. Je tiež navrhnutá tak, aby bola praktická pri každodennom používaní. Stlačením jedného tlačidla sa dajú zachytiť vzácne spomienky, zatiaľ čo jednoduché výstražné tlačidlo, ktoré umožňuje deťom alebo starším osobám bez telefonického kontaktu sa okamžite s vami spojiť cez videohovor na vašom smartfóne. Systém umelej inteligencie tiež môže upozorniť, že deti alebo vaši blízky prišli v poriadku domov. No a v kamere je zabudovaný aj poplachový systém, ktorý spustí hlasný alarm a zašle upozornenia a videá na váš smartfón v prípade núdze.

Všetky dátové prenosy sú plne šifrované z dôvodu zabezpečenia súkromia a spoločnosť CareVision neposkytuje údaje žiadnym tretím stranám. Domáci kamerový systém CareVision je ponúkaný za 99 dolárov prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter. Distribúcia je naplánovaná od apríla 2020.

Domáci kamerový systém CareVision.