Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cell One: Vypestujte si klíčky a mikrozeleniu priamo vo svojej kuchyni

Cell One: Vypestujte si klíčky a mikrozeleniu priamo vo svojej kuchyni
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nie každý má prístup k dostatočnému množstvu pôdy pre pestovanie zeleniny a preto vznikajú zariadenia pre pestovanie priamo v interiéri, ktoré ľuďom poskytnú čerstvé produkty po celý rok. Najnovším prírastkom je viacúrovňové zariadenie Cell One, ktoré je zamerané na pestovanie klíčkov a mikrozeleniny.

Existuje niekoľko domácich záhradiek, ako napríklad OGarden Smart, ktoré poskytujú možnosť jednoduchého pestovania zeleniny a byliniek v prostredí domácnosti. Novinka s názvom Cell One je zameraná na pestovanie klíčkov a mikrozeleniny, ktoré sú bohaté na živiny a majú krátke obdobie rastu. Zariadenie sa dodáva aj s výživovým sprievodcom s názvom Superfood Assistant.

Domáca mini záhradka Cell One.

Prevádzka mini záhradky Cell One je dosť jednoduchá. Používateľ naplní nádrž na vodu, odníme vrchnú časť z vopred vysiateho biologicky odbúrateľného podnosu a vložia ho do zásobníka v zariadení. Všetky podnosy sú bez pôdy a obsahujú organické, geneticky neupravované semená. Cell One má tri úrovne na pestovanie klíčkov a mikrozeleniny, a disponuje vlastným zavlažovacím systémom, LED osvetlením, senzormi a ventiláciou. Osvetľovacie a zavlažovacie cykly sa spúšťajú a prispôsobujú automaticky.

LED osvetlenie v hornom zásobníku imituje denné svetlo pre pestovanie napríklad reďkovky, lucerny, žeruchy, horčice a brokolice. V strednom zásobníku si môže používateľ nechať vyklíčiť pohánku, ovos, cícer, šošovku a mungo fazuľky. V spodnom zásobníku sa dá pestovať ryža, biela fazuľa alebo orechy. Naraz sa dá zo zariadenia vložiť šesť podnosov so sadenicami a po zbere sa podnosy dajú bezpečne odhodiť do kompostu, kde sa rozložia.

Domáca mini záhradka Cell One.

Samotné zariadenie váži 6 kilogramov, má 30 W výkon a jeho zásobník má obsah 0,8 litra vody. Cell One je tiež inteligentné zariadenie a tak používateľ môže využiť sprievodnú mobilnú aplikáciu pre jeho ovládanie a navyše v nej získa prístup k výživovému asistentovi.

Domáca mini záhradka Cell One je súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 139 EUR. Maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 399 EUR. Distribúcia prvých kusov je naplánovaná na začiatok februára 2020.

Domáca mini záhradka Cell One.