Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sono odhaľuje finálny dizajn rodinného auta Sion na solárny pohon

Sono odhaľuje finálny dizajn rodinného auta Sion na solárny pohon
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po postavení 37 sériových prototypov a spustení komplexného testovacieho programu odhalil nemecký automobilový startup Sono Motors konečný výrobný dizajn pripravovaného osobného automobilu Sion na solárny pohon a solárnu prídavnú súpravu pre flotily autobusov.

Dlhá cesta modelu Sion k výrobe sa začala ako garážový projekt v Mníchove, pričom spoločnosť Sono Motors bola následne založená v roku 2016. Prvé rendery boli zverejnené ešte v tom istom roku v rámci crowdfundingovej kampane na portáli Indiegogo, pričom mestská varianta mala cieľovú cenu len 12 000 eur a verzia s dlhším dojazdom vyšla na 16 000 eur.

Prvé predbežné objednávky boli otvorené v polovici nasledujúceho roka. Vývoj pokračoval rýchlym tempom, pričom v roku 2019 boli zverejnené obrázky dizajnu exteriéru a prvý pohľad do interiéru. Spoločnosť potom na veľtrhu CES 2021 debutovala s elegantne vyzerajúcim prototypom Sionu a najnovšie začala stavať sériové prototypy a testovacie vozidlá na testovanie na okruhoch a verejných cestách v Európe a USA, čo zahŕňa homologizačné a crash testy.

Teraz bol na podujatí „Celebrate the Sun“ v Mníchove predstavený konečný sériový dizajn solárneho elektrického vozidla Sion.

Boli zverejnené konečné výrobné návrhy solárneho elektromobilu Sion, ktoré ukazujú "menej línií a čistejšie povrchy" zvnútra aj zvonku.

Približne 456 polovičných fotovoltaických článkov bude bez problémov integrovaných do vonkajších povrchov vozdila, ako je kapota, strecha a dvere, ktoré by mali predĺžiť dojazd 305 kilometrov s pomocou 54 kWh batérie na jedno nabitie v priemere o 112 kilometrov za týždeň. Hoci toto číslo by sa mohlo zvýšiť až na 245 kilometrov v závislosti od miestnych podmienok.

Keď sa vodiči predsa len budú musieť pripojiť k elektrickej sieti, podporované sú nabíjacie kapacity 75 kW DC a 11 kW AC. Zapracované je aj obojsmerné nabíjanie, vďaka ktorému môže vozidlo slúžiť aj ako zdroj energie pre „elektronické zariadenia, domácnosť alebo iné elektromobily s výkonom do 11 kW“.

V ostatných častiach prepracovaného dizajnu je „menej línií a jasnejšie povrchy“ vnútri aj zvonku, ako napríklad efektívnejšia zadná časť s novým kamerovým systémom a 3D líniami, nové svetlomety s novým krytom nabíjania medzi nimi, svieži dizajn spodnej bočnej časti, prepracované zadné osvetlenie a úplne nové kľučky dverí.

Spoločnosť Sono Motors uvádza, že 456 fotovoltaických polovičných článkov by mohlo zvýšiť dojazd vozidla Sion na jedno nabitie v priemere o 112 km za týždeň.

Hoci interiér doteraz vyrobených prototypov nevyzeral nijako zvlášť preplnený, finálne sériové modely budú údajne pôsobiť priestrannejším a čistejším dojmom s väčším množstvom úložných priestorov. Zaujímavý systém prírodnej filtrácie vzduchu na báze machu je stále v centre pozornosti, ale predné sedadlá a zadné sedadlá sú nové, rovnako ako volant. A zákazníci budú mať k dispozícii nové farebné a čalúnnické varianty povrchov v interiéri.

Kľúčové výkonové parametre vozidla s pohonom predných kolies, ako je napríklad maximálna rýchlosť 140 kilometrov, krútiaci moment 270 Nm a deväťsekundové zrýchlenie z 0 na 100 km / h sa zrejme nezmenia.

Začiatkom tohto mesiaca spoločnosť Sono Motors získala približne 19 000 aktívnych súkromných rezervácií, pričom odhadovaná konečná predajná cena je v súčasnosti 25 126 EUR. Sériová výroba je stále naplánovaná na druhú polovicu roka 2023 a spoločnosť očakáva, že do siedmich rokov zvýši výrobu na približne 257 000 vozidiel.

Systém prírodnej filtrácie vzduchu na báze machu zostáva ústredným prvkom prepracovanejšieho dizajnu interiéru.

Spoločnosť Sono Motors vydala aj ďalšie oznámenie. Po skúšobnej prevádzke s dopravnou spoločnosťou Münchner Verkehrsgesellschaft teraz uvádza na trh novú súpravu pre solárne autobusy, ktorá pridá fotovoltaické panely na vrchnú časť „najbežnejších 12-metrových typov autobusov verejnej dopravy na európskom trhu, vrátane Mercedes-Benz Citaro a MAN Lion City“.

Súprava je navrhnutá tak, aby pomohla znížiť náklady na palivo v existujúcich autobusoch so spaľovacím motorom napájaním subsystémov, ako je napríklad HVAC, pričom podľa spoločnosti Sono vrcholová inštalácia približne 8 m2 solárnych panelov s výkonom 1,4 kW môže ušetriť až 1 500 litrov nafty a až 4 tony CO2 na jeden autobus ročne.

Spoločnosť však neostáva len pri integrácii do autobusov, v súčasnosti údajne spolupracuje s 19 firmami na celom svete na implementácii svojej solárnej technológie napríklad na prívesoch, nákladných vozidlách a elektrických transportéroch.

 Dieselový autobus vybavený technológiou Sono Solar zaparkovaný vedľa solárneho elektrického vozidla Sion.