Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Volvo do svojich automobilov implementuje aplikáciu Skype for Business

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Automobilka Volvo vybaví svoje nové vozidlá zo série 90 komunikačnou aplikáciou Skype for Business. Volvo sa tak stáva prvým výrobcom automobilov, ktorý implementuje aplikácie Microsoftu do vozidiel v snahe zvýšenia produktivity.

Spoločnosť Volvo oznámila, že aplikácia Skype for Business bude k dispozícii pre automobily S90, V90 a ďalšie modely zo série 90 pre rok 2017. Aplikácia sa bude synchronizovať so smartfónom používateľa, aby na displeji vo vozidle mohla zobraziť informácie o naplánovaných hovoroch a detailoch účastníkoch konferenčných hovorov či videohovorov. Komunikačné prepojenie je vyriešené jednoduchým dotykom na displej. Volania a prihlasovacie údaje pre konferenčné hovory sú automatické, čo odbremení používateľa od povinnosti si ich pamätať.

Volvo do nových vozidiel zo série 90 pre rok 2017 implementuje komunikačnú aplikáciu Skype for Business

Podľa prezentovaného videa implementovaný Skype for Business umožní používateľovi aj diktovanie poznámok, ktoré sa v určitý čas vyvolajú ako pripomienka nejakej udalosti či povinnosti. Partnerstvo medzi Volvom a Microsoftom môže tiež znamenať, že v budúcnosti bude k dispozícii aj osobný asistent Microsoft Cortana. Ten by umožnil plynulejšie rozpoznávanie hlasu používateľa a odozvu na hlasové príkazy pre aplikáciu v automobile.

Volvo naznačuje, že využívanie týchto typov technológií by si mohlo v budúcnosti nájsť uplatnenie najmä pre plne autonómne vozidlá. Automobilka pritom už dlho skúma autonómne technológie pre vozidlá a je považovaná za priekopníka v komunikačných technológiách medzi prepojenými vozidlami.