Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nová aktualizácia systému prináša vozidlám Tesla autonómne parkovanie

Nová aktualizácia systému prináša vozidlám Tesla autonómne parkovanie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci spoločnosť Tesla nie je jediným výrobcom, ktorý pracuje na vývoji pokročilých polo-autonómnych systémov pre vodičov, je známa najmä svojim aktívnym prístupom k aktualizáciám svojho systému Autopilot. Najnovšia aktualizácia prináša používateľom vozidiel Tesla autonómne kolmé a pozdĺžne parkovanie a ďalšie úpravy.

Odkedy automobilka Tesla oznámila systém Autopilot 8.0 a hardvér Enhaced Autopilot, postupne zaviedla viaceré nové funkcie. Vozidlá Tesla s novým radom kamier, radarov a ultrazvukových senzorov tak získali možnosť samostatného riadenia, adaptívneho tempomatu a automatického núdzového brzdenia.

Najnovšia aktualizácia pridáva inteligentné funkcie pre samostatné parkovanie v kolmých a pozdĺžnych parkovacích miestach. Taktiež zo systému samostatného riadenia odstraňuje obmedzenie rýchlosti 88,5 km /h a mala by tiež prispieť pre plynulejšie riadenie vozidiel Tesla.

Zatiaľ čo pôvodný systém Autopilot obsahoval len jednu kameru, radar a rad ultrazvukových senzorov, hardvérové vybavenie pre systém Enhaced Autopilot zvyšuje počet kamier na šesť. Tiež sa viac spolieha na informácie z radaru, aby dokázal vytvoriť lepší obraz o tom, čo sa deje okolo vozidla.

Tesla vydala novú aktualizáciu pre svoj systém Autopilot 8.0 pre vozidlá Tesla s hardvérom Enhaced Autopilot.

Donedávna mal pritom radar v čiastočne autonómnych systémoch Tesla obmedzenú úlohu. Bolo to najmä z toho dôvodu, že radar v hmlistých, prašných či daždivých podmienkach nebol zvlášť dobrý pri detekcii objektov. Systém Autopilot 8.0 a hardvér Enhaced Autopilot rieši tieto problémy.

Radarové jednotky vo všetkých automobiloch Tesla Model S a Model X, predávané po októbri minulého roka, tak dokážu rozlíšiť šesťnásobné množstvo objektov ako predtým. Nový centrálny procesor Drive PX2 je pritom až 40 násobne výkonnejší, ako procesor používaný u starších modeloch vozidiel. Spoločnosť Tesla plánuje v budúcnosti používať svoj hardvér Autopilot aj pre plné autonómne riadenie všetkých modelov svojich vozidiel.

Nová aktualizácia pre systém Autopilot prináša vozidlám Tesla autómne parkovanie v kolmom aj pozdĺžnom smere.