Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Toyota chce mať kompletnú zostavu elektrických áut do roku 2025

Toyota chce mať kompletnú zostavu elektrických áut do roku 2025
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

K ďalším veľkým menám, ako BMW a Volvo sa pridáva japonská spoločnosť Toyota, ktorá predstavila svoje plány pre kompletné portfólio vozidiel Toyota a Lexus, ktoré budú mať do roku 2025 možnosť elektrického pohonu, s čisto batériovými modelmi alebo takzvanými modelmi plug-in hybrid vozidiel.

Revolúcia elektrický vozidiel nás zrejme čaká už čoskoro, všetko by sa malo prudšie rozbehnúť po roku 2020. V poslednej dobe napríklad automobilka BMW oznámila masívnu investíciu do vlastného vývojárskeho centra pre výskum v oblasti batériových článkov. Aj ďalšie automobilky, ako napríklad Volvo či General Motors plánujú v nasledujúcich rokoch uviesť do prevádzky čisto elektrické vozidlá.

Teraz sa po novom pridáva aj Toyota, ktorá za posledných päť rokov predala viac automobilov, ako ktorákoľvek iná spoločnosť. Odhalené plány stratégie rozvoja elektromobility kladú väčší dôraz na hybridné elektrické vozidlá (HEV), plug-in hybridy (PHEV), batériové elektrické vozidlá (BEV) a elektrické vozidlá s palivovými článkami (FCEV).

Odhalené plány stratégie rozvoja elektromobility kladú väčší dôraz na hybridné elektrické vozidlá (HEV), plug-in hybridy (PHEV), batériové elektrické vozidlá (BEV) a elektrické vozidlá s palivovými článkami (FCEV).

V prezentácii sa hovorilo o tom, že do roku 2025 bude každý model automobilu značky Toyota a Lexus k dispozícii v jednej z týchto foriem, čo sa inými slovami dá povedať tak, že počet ponúkaných modelov bez akéhokoľvek elektrického pohonu bude odvtedy nulový. Toyota plánuje na začiatku roka 2020 uviesť 10 nových batériových elektrických vozidiel a počas celého desaťročia rozšíriť zostavu elektrických vozidiel s palivovými článkami pre osobné a úžitkové vozidlá.

Okrem toho spoločnosť Toyota dúfa, že do roku 2030 predá viac ako 1 milión vozidiel s nulovými emisiami, teda modely BEV a FCEV a 5,5 milióna elektrifikovaných vozidiel. Očakáva sa, že ďalší vývoj pohonného systému Toyota Hybrid System II (THS-II) poslúži pre súčasné modely Priusu a umožní rozšírenie portfólia plug-in hybrid vozidiel.