Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG a HERE Technologies pracujú na vybavení pre autonómne autá

LG a HERE Technologies pracujú na vybavení pre autonómne autá
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť LG Electronics uzavrela partnerstvo so spoločnosťou HERE Technologies, globálnym poskytovateľom digitálnych máp a lokalizačných služieb. Spoločne ponúkajú telematické riešenie novej generácie pre autonómne vozidlá.

Riešenie kombinuje pokročilé telematické technológie LG s vysoko presnými mapovými dátami a lokalizačnými službami založenými na platforme HERE Open Location Platform. Prostredníctvom plánovanej spolupráce chcú spoločnosti celosvetovo podporovať výrobcov automobilov prostredníctvom bezpečného rozhrania dátovej komunikácie pre automatizované a plne autonómne autá.

Telematika je odbor definovaný ako integrácia telekomunikácií a informatiky pre zaistenie bezpečnosti vozidiel a zákazníckych služieb, ako je napríklad navigácia alebo odoslanie záchranného vozidla prostredníctvom komunikačných technológií od sietí GPS a DMB (Digital Multimedia Broadcasting) po Bluetooth, Wi-Fi a mobilnú komunikáciu. LG je pripravené zavádzať riešenia novej generácie, ktoré ponúkajú vysoko presné mapové informácie vyhovujúce potrebám rýchlo rastúceho priemyslu autonómnych vozidiel.

„Sme nadšení, že v spolupráci so spoločnosťou HERE, ktorá má bezkonkurenčnú špičkovú technológiu navádzania vozidiel, môžeme predstaviť nový štandard pre riešenie autonómnej mobilnej komunikácie. S partnermi ako HERE môže spoločnosť LG pokračovať vo vývoji novej generácie technológií pre autá, ktoré výrobcom pomôžu pripraviť sa na éru samoriadenia,“ opisuje Andrea De Sousa zo spoločnosti LG.

Spoločnosť LG Electronics uzavrela partnerstvo so spoločnosťou HERE Technologies, globálnym poskytovateľom digitálnych máp a lokalizačných služieb. Spoločne ponúkajú telematické riešenie novej generácie pre autonómne vozidlá.

Spoločnosť HERE je popredný svetový poskytovateľ mapových dát a lokalizačných služieb pre automobilový priemysel, ktoré dnes na cestách využíva viac ako 100 miliónov áut. Spoločnosť tiež spolupracuje s výrobcami automobilov na vývoji systému HD Live Map, veľmi presnej cloudovej mapovej služby, ktorá podporuje riešenie ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) a automatizovaného riadenia. Systém HD Live Map identifikuje všetky cesty a okolité znaky, napr. značenie jazdných pruhov, stopky, prechody pre chodcov, rýchlostné značky a semafory. Význam duševného vlastníctva a potenciálu spoločnosti sa potvrdil v roku 2015, kedy konzorcium globálnych automobilových výrobcov - Audi, BMW a Daimler - spoločnosť HERE zakúpilo. Od tej doby spoločnosť privítala aj ďalších investorov z iných odborov technologického priemyslu.

„K bezpečnej a efektívnej prevádzke budú autonómne vozidlá potrebovať rad typov masívnych zdrojov dát a výkonné komunikačné technológie,“ hovorí Moon Lee, viceprezident spoločnosti HERE Technologies a dodáva: „Veríme, že naše služby založené na platforme Open Location Platform môžu zohrávať zásadnú úlohu pri novej generácii telematických technológií pre autonómne vozidlá, a sme nadšení, že na uvedenie tejto vízie v život spolupracujeme so spoločnosťou LG.“

Telematika bude hrať kľúčovú úlohu ako komunikačné rozhranie pre autonómne vozidlá. Snímače systému ADAS - tvorenom kamerami, radarom a LIDAR - najprv zaznamenajú okolité prostredie a odošlú dáta do cloudu spolu s informáciami o blízkych vozidlách, zhromaždenými prostredníctvom systému V2X (Vehicle-to-Everything). Všetky zhromaždené informácie sú opakovane analyzované a vysielané do telematických systémov vozidiel pre získanie prispôsobených jazdných informácií a pokynov.

Telematické riešenia spoločnosti LG podporujú rôzne komunikačné technológie od GPS po Bluetooth, Wi-Fi a mobilnú komunikáciu. Technici LG sústredene pracujú na vývoji produktov 5G, ktoré budú štyrikrát až päťkrát rýchlejšie ako LTE s 90% obmedzením latencie, čo je pre prevádzku autonómnych vozidiel novej generácie ideálne.

(Zdroj: Tlačová správa LG Electronics)