Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Swind prerába Mini na elektromobil v pútavom retro štýle

Swind prerába Mini na elektromobil v pútavom retro štýle
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci spoločnosť BMW Group pripravuje model vozidla Mini s elektrickým pohonom, bude mať už moderný vzhľad. Pokiaľ hľadáte estetický retro vzhľad v kombinácii s modernými technológiami, riešenie prináša britská spoločnosť Swind, ktorá upravila vozidlo E Classic Mini na elektrický pohon.

Spoločnosť Swind na autosalóne London Classic Car Show odhalila limitovanú edíciu elektrických vozidiel E Classic Mini, ktorých bude vyrobených len 100 kusov. K dispozícii budú vo verzii s volantom na ľavej alebo pravej strane.

Elektromobily Swind E Classic Mini majú úplne vynovenú karosériu, pod ktorou bol nainštalovaný vlastný elektrický pohon. Ten sa skladá z 80 kW motora a z 24 kWh Li-ion batérie. Táto kombinácia prináša vozidlu dojazd do vzdialenosti približne 200 kilometrov na jedno nabitie. Batéria sa s pomocou konektora typu 2 nabije do plnej kapacity v priebehu 4 hodín, no k dispozícii je aj možnosť nabíjania prostredníctvom rýchlo nabíjacích staníc, kde sa nabíjací čas minimalizuje. Upravené elektrické Mini dokáže vyraziť z 0 na 100 km / h za 9,2 sekundy a jeho maximálna rýchlosť je 130 km / h.

Elektromobil Swind E Classic Mini.

V interiéri nájdu majitelia aj USB porty pre nabíjanie mobilných zariadení, informačný a satelitný systém, posilňovač riadenia, klimatizáciu či vykurovanie na sedadlách. Spoločnosti Swind sa podarilo udržať nízku váhu elektromobilu, ktoré je napriek batériovým článkom len o 80 kg ťažšie ako pôvodná verzia. Vďaka odstráneniu palivovej nádrže je pritom v kufri väčší priestor.

Prototyp elektromobilu E Classic Mini má za sebou viac 10 000 najazdených míľ (cca 16 000 km) v reálnych podmienkach a tisícky hodín simulovaných testov elektrického pohonu. Cena limitovanej edície elektrického dvojdverového štvormiestneho vozidla E Classic Mini sa začína na 79 000 libier (približne 90 162 EUR).

Elektromobil Swind E Classic Mini.

Elektromobil Swind E Classic Mini.