Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HoppyGo si Slováci obľúbili, zapožičať sa dá už viac ako 100 vozidiel

HoppyGo si Slováci obľúbili, zapožičať sa dá už viac ako 100 vozidiel
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Platforma na zdieľanie áut HoppyGo je dostupná pre slovenských používateľov od druhej polovice mája. Odvtedy sa obľúbenosť tejto služby stále zvyšuje a prekračuje jeden okrúhly míľnik za druhým. Najnovšie to je rozdelenie viac ako 6 000 eur medzi majiteľov vozidiel, ktorí sa ich rozhodli prenajímať.

HoppyGo je požičiavanie áut od ľudí pre ľudí. Peer to peer platforma, cez ktorú si auto môže požičať ktokoľvek je na našom trhu unikát. Ako jediná totiž poskytuje zároveň možnosť nechať požičiavať aj vlastné vozidlo. Túto formu pasívneho príjmu môžu vyskúšať ako fyzické osoby, tak aj firmy.

Ilustračné foto (Zdroj: HoppyGo).

Od vstupu na náš trh sa podarilo platforme HoppyGo prekonať niekoľko prvých okrúhlych míľnikov. Za dva mesiace sa do služby zaregistrovalo viac ako 3 630 ľudí. Zároveň sa počet áut dostupných na zapožičanie prehupol cez okrúhle číslo 100. Konkrétne je na HoppyGo na výber už 112 vozidiel rôznych značiek, typu aj výbavy. Od kompaktných mestských áut cez sedany, limuzíny, SUV a minivany až po športové modely a už aj prvé elektromobily. Najpoužívanejšie autá doteraz boli 14-ročná Honda Jazz, WV Up! a Škoda Fabia.

HoppyGo na Slovensku sprostredkovalo za prvé dva mesiace pôsobenia množstvo zápožičiek. Dohromady ich bolo viac ako 400 dní.

Ilustračné foto (Zdroj: HoppyGo).

Zároveň to znamená sprostredkovanie pasívneho príjmu. Majitelia, ktorí svoje auto na platforme zaregistrovali a podľa potreby poskytli na zapožičanie v pre nich vhodné dni si doteraz zarobili spolu už 6 150 eur. Teda dokopy okolo 100 eur za každý deň od spustenia služby pred dvoma mesiacmi. Bez nutnosti niekam chodiť alebo niečo robiť – stačila jednoduchá registrácia.

HoppyGo pomohlo efektívnejšie využiť desiatky vozidiel, ktoré tak nemuseli tráviť toľko času na parkovisku alebo v garážach. Zároveň stovkám používateľov umožnili jednoducho a rýchlo dopraviť sa kedy a kam chceli.

Ilustračné foto (Zdroj: HoppyGo).

„Veľmi ma teší, že záujem o službu potvrdzuje správnosť našeho rozhodnutia, zprístupniť HoppyGo aj na Slovensku. Verím, že HoppyGo pomôže zarobiť na svojom aute mnoho ďalším vodičom. Vidím veľký potenciál hlavne v starších autách medzi 10 a 15-timi rokmi. Ich majitelia si možno ani nevedia predstaviť, koľko na takom aute môžu zarobiť. To je našou hlavnou úlohou pre najbližšie mesiace.“ povedal country manažér HoppyGo Slovensko Juraj Andrejka.

Všetky zo stovky zápožičiek na platforme HoppyGo za prvé dva mesiace fungovania na slovenskom trhu prebehli korektne a bez zásadných problémov alebo poistných udalostí aj napriek tomu, že v cene je vždy havarijné poistenie.

Ilustračné foto (Zdroj: HoppyGo).

(Zdroj: Tlačová správa HoppyGo)