Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosná nabíjačka elektromobilov ZipCharge Go má veľkosť kufra

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 11. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Startup spoločnosť ZipCharge tvrdí, že približne 40 percent domácností, ktoré vlastnia autá vo Veľkej Británii, nemá vlastné parkovanie mimo ulice, takže vlastníctvo elektromobilu môže byť menej atraktívne aj kvôli nedostatku možností domáceho nabíjania batérie. Tento problém chce vyriešiť prenosná nabíjačka na kolesách Go.

Prenosná nabíjačka elektromobilov Go je duchovným dieťaťom zakladateľov spoločnosti ZipCharge Richieho Sibala a Jonathana Carriera, o ktorých sa uvádza, že majú desaťročia skúseností v oblasti elektronických systémov a vývoja produktov pre automobilový priemysel, pričom pracovali pre McLaren Automotive, Jaguar Land Rover, Lotus, Gordon. Murray Group a LEVC.

Prenosná nabíjačka elektromobilov ZipCharge Go.

Zariadenie Go má pritom vzhľad kompaktného kufra. Hliníkový rám chráni jeho hlavné systémy a vonkajší plášť týchto jednotiek bude vyrobený z plastového odpadu od spotrebiteľov. Na jednej strane je držadlo na prenášanie a na druhej sú nabíjacie porty a stavové LED diódy. Hore sa nachádza ešte teleskopická rukoväť. Pre ľahkú prepravu sa Go valí na dvoch kolesách a vonkajší kryt je možné prispôsobiť vo farbách a povrchových úpravách tak, aby zodpovedali vášmu elektromobilu.

Myšlienkou je, že používatelia si nabijú integrovanú 4-kWh batériu typu NMC v zariadení Go doma cez noc alebo v kancelárii pomocou štandardnej elektrickej zástrčky. To by malo znamenať nižšie náklady na jednu kWh, ako v prípade použitia verejnej nabíjacej stanice. Po úplnom nabití môžu prenosnú nabíjačku Go odviezť k elektromobilu a pripojiť kábel, aby sa nabila batéria v aute.

Prenosná nabíjačka elektromobilov ZipCharge Go.

Hoci vreckové nabíjačky majú dostatok energie na niekoľkonásobné nabitie smartfónu, v prípade Go nie je kapacita taká, aby dokázala to isté pre elektrické vozidlo. Spoločnosť ZipCharge počíta s tým, že by nabíjanie s Go malo poskytnúť elektromobilu dojazd do vzdialenosti až 32 kilometrov za menej ako hodinu. To by mohlo stačiť na dochádzanie do práce a z práce, na nákupy či krátky výlet. Prenosná nabíjačka sa dá uložiť do kufra elektromobilu, keď nie je potrebná a je vhodná na používanie „za všetkých bežných poveternostných podmienok“.

Prenosná nabíjačka elektromobilov ZipCharge Go.

Obojsmerný invertor striedavého a jednosmerného prúdu umožňuje ukladať lacnú energiu mimo špičky zo siete a počas špičky ju privádzať späť do siete. Je tu zabudovaný komunikačný modul, ktorý podporuje inteligentné nabíjanie, bezdrôtové aktualizácie, vzdialenú diagnostiku a funkcie geo-plotu a technológie pre sledovanie polohy. Go prichádza s 2G / 4G mobilnou konektivitou, ktorá umožňuje používateľom na diaľku spravovať zariadenie prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie, zatiaľ čo umelá inteligencia sa časom naučí používateľské návyky nabíjania a dáva odporúčania na plánovanie, aby sa využila dostupnosť elektriny mimo špičky.

Prenosná nabíjačka elektromobilov ZipCharge Go.

V súčasnosti je ZipCharge v záverečných fázach vývoja cieľom dostať Go k svojim prvým zákazníkom v 4. štvrťroku 2022. Ľudia si budú môcť kúpiť prenosnú nabíjačku elektromobilov priamo „za cenu porovnateľnú s inštalačnými nákladmi na domáci nabíjací bod 2. úrovne a výrazne menej ako obojsmerné domáce nabíjacie body, ktoré sú v súčasnosti na trhu,“. Spoločnosť sa tiež snaží ponúknuť Go ako model predplatného, ktorý začína na 49 £ (asi 57 EUR) mesačne. Prenosná nabíjačka je prvým komponentom globálnej prenosnej nabíjacej platformy pre elektromobily, ktorú má spoločnosť ZipCharge v úmysle vytvoriť, a ktorá bude zahŕňať hardvér, softvér, strojové učenie a nové modely vlastníctva.

Prenosná nabíjačka elektromobilov ZipCharge Go.