Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Citroën prerobil Ami na roztomilú elektrickú buginu pre dobrodruhov

Citroën prerobil Ami na roztomilú elektrickú buginu pre dobrodruhov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 12. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Koncept vozidla, ktorý sa zmenil na realitu, štvorkolka Citroën Ami stále vyzerá skôr ako vymyslený koncepčný automobil než ako sériový model. A hoci toto mikroauto sa technicky dá kúpiť, automobilka sa ho nevzdala ako konceptu a teraz skúma, ako by sa mohlo premeniť na malú terénnu buginu pre dobrodružné jazdy.

Koncept elektrickej buginy s názvom My Ami Buggy Concept vyzerá na prvý pohľad robustnejšie. Je aktualizovaný prakticky z každého uhla, má vpredu ochranný rám a klietky na svetlometoch, pneumatiky s vysokým dezénom do blata, rozšírené blatníky a rúrkové bočnice pod otvorenými dverami, ako aj strešný nosič s prídavným svetlom na prednej strane a s rezervnou pneumatikou hore.

Koncept elektrickej buginy Citroën My Ami Buggy Concept.

Bugina Ami nadväzuje na off-roadovú tradíciu priedušných, otvorených rámov dverí, v tomto prípade vybavených rolovateľnou látkou odolnou voči poveternostným vplyvom, ktorá sa v prípade nepriaznivého počasia zazipsuje na miesto. Po zaparkovaní môže táto mikrobugina dotvárať atmosféru pri táborovom ohni, šíriť svetlo z LED svietidla a púšťať hudbu z palubného prenosného reproduktora.

Koncept elektrickej buginy Citroën My Ami Buggy Concept.

Vo vnútri sú sedadlá so zdvojenou penovou výplňou, ktoré sú pripravené absorbovať časť otrasov počas jazdy po hrboľatom teréne. Úložné boxy v kabíne sa dajú vybrať a preniesť do kempingu alebo na piknikový stôl. V rámoch dverí sú na oboch stranách uložené tašky. Všestrannosť Ami Buggy pokračuje držiakom pre kamery, ktorý umožňuje vodičom dokumentovať svoje cesty a tiež spolupracuje s ďalším príslušenstvom, ktoré sa upevňuje na štyri rôzne body v interiéri. Držiak na smartfón napravo od volantu premení váš telefón na informačno-zábavný systém a samostatný držiak na palubnej doske drží prenosný reproduktor na mieste počas jazdy.

Koncept elektrickej buginy Citroën My Ami Buggy Concept.

Ami Buggy je zatiaľ len koncepčné auto. Mnohé doplnky tohto konceptu boli pritom vytvorené pomocou 3D tlače, a preto je možné ich znovu vytvoriť v prípade ich poškodenia. Spoločnosť Citroën je jednou z mála automobiliek, ktoré sú však skutočne ochotné presadzovať svoje nepredvídateľné koncepty, takže by nebolo príliš prekvapujúce, keby sa niektoré doplnky konceptu Buggy objavili aj v ponuke mikroautomobilu Ami.

Koncept elektrickej buginy Citroën My Ami Buggy Concept.