Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Moto 360: Ďalšie kúsky mozaiky

Moto 360: Ďalšie kúsky mozaiky
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
26. 6. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na konferencii Google sa teda dejú veci – predstavuje sa jedna novinka za druhou a veľkou témou týchto dní sa tak stávajú smart hodinky. Tými úpenlivo očakávanými sú jednoznačne Moto 360 s novým operačným systémom Android Wear upraveným pre wearables, teda obliekateľnú elektroniku. Na konferencii však stále neprezradili všetko.

Okrúhly výzor robí z týchto hodiniek na prvý pohľad trochu menej nápadné inteligentné hodinky, ako iné, objemnejšie. Sú ľahké, tenké a zaujímavosťou je, že Motorola nedovolila novinárom na konferencii pozrieť sa na zadnú stranu hodiniek. K nejakým únikom však došlo a na zadnej strane zazreli určité perforácie. Vzniká tak možnosť, že by mohlo ísť o senzor na meranie srdcového tepu, no na potvrdenie si ešte budeme musieť počkať.

Moto 360 a rôzne UI

Displej na prednej strane automaticky zhasína, no keď dáte ruku do polohy kontroly času či notifikácii, automaticky sa naspäť rozsvieti. To vedie z šetreniu batérie, no aká je jej kapacita, to zatiaľ ľudia z Motoroly neprezradili. Podľa predošlých správ by sa však mohla nabíjať indukčne. K dispozícii je viacero typov zobrazovania, či už na spôsob analógových ručičiek alebo čisto hi-tech pracovnej plochy podobnej smartfónu. Hodinky budú reagovať na hlasové povely, operačný systém Android Wear vraj celkove reagoval na podnety veľmi obratne, no to je zatiaľ všetko, čo sme sa dozvedeli. Dátum uvedenia ani cena zatiaľ nie sú zverejnené.