Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný batoh Klifit vám pomôže udržať prehľad o vašich veciach

Inteligentný batoh Klifit vám pomôže udržať prehľad o vašich veciach
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 6. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Batohy sú vhodným a obľúbeným spôsobom prenosu širokej škály zariadení počas celého dňa za podmienky, že si nesmiete zabudnúť pribaliť všetko, čo potrebujete. Nový batoh Klifit vďaka kombinácii technológií na jednom mieste vám môže pomôcť si udržať prehľad o vašich veciach a zariadeniach, poskytne extra energiu ako aj ochranu.

Väčšina inteligentných batohov ponúkajú možnosti nabíjania zariadení na cestách, prípadne sledovania prostredníctvom GPS v mobile. Nový batoh Klifit však ide s inteligentnosťou o krok ďalej tak, že využíva technológiu pre sledovanie zariadení. Batoh vám môže povedať, že ste niečo zabudli ešte pred odchodom z domova alebo z kaviarne.

Inteligentný batoh Klifit dokáže sledovať, či sú všetky potebné veci v ňom uložené

Klifit dokáže sledovať zariadenia a veci prostredníctvom štítkov a kariet so zabudovanou technológiou RFID, ktorá nevyžaduje batériu pre svoj chod. Princíp je jednoduchý a funguje podobne ako u iných sledovacích zariadení.

RFID štítky sú prenosné a dajú sa pripevniť k akejkoľvek veci, ktorú chcete mať v batohu

Stačí pripojiť štítok, kartu alebo kľúčenku k veciam, ktoré chcete mať vo svojom batohu každý deň, a sprievodná aplikácia pre mobilné zariadenia vás informuje, kedy sú všetky položky na svojom mieste. Sledovače sú prenášateľné, takže ak potrebuje v daný deň pridať do batohu inú dôležitú položku, stačí k nej sledovač pripojiť a stane sa súčasťou inventára batohu.

K dispozícii sú tiež voliteľné RFID karty alebo kľúčenky

Batoh Klifit je vybavený aj vstavanou batériou s kapacitou 1000 alebo 2000 mAh pre nabíjanie mobilných zariadení v prípade núdze. Okrem toho batoh disponuje bezpečnostnou technológiou, ktorá vám ho umožní uzamknúť pomocou popruhu so zámkom a sprievodného blokovacieho Bluetooth mechanizmu. Zámok sa dá aktivovať len pomocou aplikácie alebo sériou špecifikovaných poklepaní po dotykovej ploche zámku.

Batoh Klifit je vyrobený z kvalitných materiálov a je odolný voči poveternostným vplyvom

Batoh sám o sebe je vyrobený z balistického nylónu, má všité bezpečnostné odrazové plochy a mal by byť odolný voči poveternostným vplyvom.

Výrobca sa momentálne snaží získať finančné prostriedky pre sériovú výrobu prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter. K dispozícii je batoh s 1000 mAh batériou a dvomi RDIF štítkami za 155 dolárov. Model s 2000 mAh batériou stojí 165 dolárov. Ak bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánov, batoh Klifit by mal nájsť svojich podporovateľov v decembri tohto roka.

Ergonomický dizajn batohu je navrhnutý na každodenné nosenie