Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kompaktný smartfón myFirst Fone je špeciálne navrhnutý pre deti

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Odhliadnuc od toho, či a kedy by mali malé deti začať používať smartfón, je jasné, že táto elektronika nie je navrhnutá pre bezstarostné zaobchádzanie v detských rukách. Smartfón sa tak ľahko stratí alebo poškodí pri páde na zem. Toto by však mohlo vyriešiť zariadenie myFirst Fone, ktoré prináša kompaktný 3G smartfón pre deti, ktorý sa nosí na ruke ako hodinky.

Pomocou myFirst Fone môžu deti uskutočňovať a prijímať hlasové a video hovory do / zo zaregistrovaných smartfónov s operačným systémom iOS alebo Android, plus môžu z nich prijímať textové správy. Keďže na displeji zariadenia nie je priestor pre zobrazenie klávesnice, deti môžu na správu odpovedať prostredníctvom emoji obrázkov alebo hlasovou správou.

Komunikovať s dieťaťom pritom môžu iba vopred schválení ľudia z kontaktov a všetky údaje sú šifrované. Rodičia navyše môžu na diaľku sledovať pohyb svojich detí s pomocou zabudovaného GPS modulu v exteriéri alebo prostredníctvom Wi-Fi signálu v interiéri. Ak dieťa opustí vopred určenú oblasť, rodič na to bude upozornený. Deti tiež môžu cez SOS tlačidlo jediným dotykom vyslať správu, že potrebujú pomoc a rodičia majú prístup k mikrofónu na zariadení, aby si vypočuli, čo sa deje okolo ich dieťaťa, kedykoľvek si to želajú.

MyFirst Fone je smartfón v podobe hodiniek, ktorý je špeciálne navrhnutý pre deti.

Medzi ďalšie funkcie myFirst Fone patrí režim Silence, ktorý sa môže aktivovať, ak sa dieťa nachádza napríklad v triede, aby telefón nerušil. K dispozícii je aj monitorovanie počtu prejdených krokov a zariadenie má v sebe zabudovaný fotoaparát pre snímanie záberov v rozlíšení 1,3 megapixlu. Samotné zariadenie je odolné voči striekajúcej vode a na jedno nabitie batérie by údajne malo vydržať až 60 hodín prevádzky.

Detský smartfón myFirst Fone.

Detský smartfón myFirst Fone je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 89 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 159 dolárov. V prípade úspechu kampane by sa prvé kusy mali začať odosielať podporovateľom niekedy v priebehu marca.

Detský smartfón myFirst Fone.