Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Automatický systém Sleepytroll rozhojdá akýkoľvek detský kočík

Automatický systém Sleepytroll rozhojdá akýkoľvek detský kočík
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Rodičia, ktorí chcú upokojiť alebo uspať nervózne dieťa môžu siahnuť už aj po kúsku modernej technológie s názvom Sleepytroll. Ide o automatický systém, ktorý hojdá akýkoľvek detský kočík alebo kolísku.

Sleepytroll sa k rukoväti detského kočíka alebo ku kolíske pripíja prostredníctvom remeňového popruhu a odtiaľ sleduje spiace dieťa s pomocou pohybového senzora a mikrofónu. Akonáhle systém deteguje zvuky alebo pohyby spojené s prebudením dieťaťa, aktivuje sa integrovaný systém zotrvačníka, ktorý začne s kočíkom jemne hojdať. Aby si dieťa nezvyklo na tento druh pohybu, systém automaticky zastaví hojdanie po troch minútach.

Automatický hojdací systém Sleepytroll.

Používateľ si môže prispôsobiť citlivosť senzorov podľa veľkosti a hmotnosti detského kočíka alebo kolísky a správania dieťaťa. K dispozícii je tiež možnosť výberu z troch rýchlostí hojdania. Navyše sa dá hojdanie aktivovať aj manuálne, pričom pohyb prestane po pol hodine. Podľa vyjadrenia nórskeho vývojára Ståle Flatakera nie je cieľom, aby zariadenie Sleepetroll nahradilo starostlivosť rodiča o dieťa, ide skôr o to, aby „poskytlo možnosť oddychu tak, aby mohol používateľ zostať dobrým rodičom“.

Automatický hojdací systém Sleepytroll.

Automatický hojdací systém Sleepytroll je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 599 NOK (približne 63 EUR). Maloobchodná cena je nastavená na 1 500 NOK (okolo 157 EUR). Distribúcia pre podporovateľov kampane (v prípade jej úspechu) by sa mala začať v priebehu februára 2019.

Automatický hojdací systém Sleepytroll.