Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Celokarbónový e-bicykel Specter 1 jazdí maximálnou rýchlosťou až 45 km / h

Celokarbónový e-bicykel Specter 1 jazdí maximálnou rýchlosťou až 45 km / h
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Niektoré elektrické bicykle už vyzerajú veľmi podobne ako bežné bicykle bez elektrickej asistencie šliapania do pedálov, zatiaľ čo iné sa snažia upútať futuristickým dizajnom, ktorý sa opiera o špičkovú technológiu a vysoký výkon. Nový Specter 1 rozhodne patrí do druhej skupiny.

V súčasnosti nominovaný na cenu Eurobike Innovation Award, e-bicykel Specter 1 navrhnutý v Belgicku, sa vyznačuje rámom a vidlicou z uhlíkových vlákien, ktoré majú futuristický hranatý dizajn. Vďaka výkonnému 700 W elektromotoru v stredovej konzole pritom dosahuje maximálnu rýchlosť 45 km / h. Vývojári tvrdia, že v Európe sa kvalifikuje ako vozidlo L1e-B, teda ako moped.

Celokarbónový elektrický bicykel Specter 1.

Motor je napájaný z odnímateľnej lítiovej batérie s kapacitou 750 Wh, ktorá údajne poskytuje dojazd 40 až 110 kilometrov na jedno nabitie v závislosti od toho, ktorý z troch režimov elektrickej asistencie šliapania do pedálov je zvolený. Tieto údaje o dojazde sa môžu zdvojnásobiť, ak sa kupujúci rozhodne pre konfiguráciu s dvoma batériami.

Celokarbónový elektrický bicykel Specter 1.

Vodotesný ovládací HD displej s pripojením 4G / Wi-Fi zobrazuje informácie, ako je úroveň nabitia batérie, rýchlosť, prejdená vzdialenosť, a poskytuje tiež smerové navigačné pokyny a dokonca aj správy o počasí. Tlačidlá na riadidlách umožňujú jazdcom prepínať medzi obrazovkami bez toho, aby museli spustiť ruky z riadidiel. K rovnakým údajom možno pristupovať prostredníctvom špecializovanej aplikácie v smartfóne prepojenom cez Bluetooth.

Celokarbónový elektrický bicykel Specter 1.

Medzi ďalšie funkcie modelu Specter 1 patria integrované predné a zadné LED svetlá, predné a zadné karbónové blatníky, remeňový pohon Gates Carbon, úložný priestor integrovaný do rámu a bezstupňová prevodovka s automatickým radením zadného náboja. Celé to údajne váži 19,8 kilogramu.

Celokarbónový elektrický bicykel Specter 1.

Model Specter 1 sa ešte nezačal vyrábať, no potenciálni kupujúci si ho môžu rezervovať podľa vlastného výberu v štyroch farbách zložením zálohy 200 EUR prostredníctvom webovej stránky spoločnosti Specter. Plné ceny sa začínajú od 8 223 EUR bez DPH.