Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

E-rikše vdýchli použitým batériám z Audi e-tron druhý život

E-rikše vdýchli použitým batériám z Audi e-tron druhý život
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Otázka, čo robiť s batériami elektromobilov po skončení ich životného cyklu, bude stále naliehavejšia, pretože elektromobily tvoria čoraz väčšie percento svetového automobilového vozového parku. Spoločnosť Audi experimentuje s jednou z možných alternatív, ktorou je opätovné využitie týchto batérií, aby mohli ľudia pokračovať v ceste, hoci v jednoduchšej podobe a s kratším dojazdom. V spolupráci so startupom Nunam pritom skúša tri elektrické rikše poháňané batériami druhej životnosti.

Nadácia Audi Environmental Foundation poskytuje finančné prostriedky neziskovej startup spoločnosti Nunam so základňami v Berlíne a Bangalúre. Nunam spolupracuje s tímom v závode Audi v Neckarsulme na výrobe e-rikší, z ktorých každá je poháňaná použitými batériami z testovacej flotily elektromobilov Audi e-tron.

Elektrická rikša Nunam s batériami Audi e-tron druhého životného cyklu.

„Staré batérie sú stále mimoriadne výkonné,“ hovorí Prodip Chatterjee, spoluzakladateľ spoločnosti Nunam. „Pre vozidlá s nižšími požiadavkami na dojazd a výkon, ako aj s nižšou celkovou hmotnosťou, sú mimoriadne sľubné. V našom projekte druhej životnosti opätovne používame batérie z elektromobilov v elektrických vozidlách. Mohli by ste to nazvať elektromobilita „lite“. Týmto spôsobom sa snažíme zistiť, koľko energie môžu batérie ešte poskytnúť v tomto náročnom prípade použitia.“

Elektrická rikša Nunam s batériami Audi e-tron druhého životného cyklu.

Spoločnosti Audi a Nunam plánujú spustiť pilotný projekt začiatkom roka 2023. V rámci experimentu s viacerými výhodami budú e-rikše požičiavať podnikavým ženám, ktoré ich môžu používať na prepravu tovaru na trh, čím pomôžu podporiť pracovnú nezávislosť žien. Tieto e-rikše možno budú patriť k najzaujímavejším v Indii, hoci Audi uznáva, že po uliciach subkontinentu sa už pohybuje veľa elektrických rikší. Uvádza však, že takéto modely sú často poháňané olovenými akumulátormi a nabíjajú sa z verejnej elektrickej siete, ktorá je veľmi závislá od uhlia.

Elektrická rikša Nunam s batériami Audi e-tron druhého životného cyklu.

Spoločnosť Nunam sa bude snažiť vytvoriť decentralizovaný solárny nabíjací systém umiestnením solárnych panelov na strechy miestnych partnerov. Tieto panely budú cez deň nabíjať stacionárne batérie e-tron s druhým životným cyklom a v noci, keď sa rikše nepoužívajú, budú energiu odovzdávať do nich. Slnečné podnebie Indie bude veľmi vhodným testovacím priestorom pre tento systém.

Spoločnosť Nunam bude pritom starostlivo zhromažďovať údaje o projekte a zverejňovať ich na open-source platforme Circular Battery v nádeji, že podporí podobné projekty tretích strán. Bude tiež hľadať potenciálne využitie batérií v tretej životnosti, keď už nebudú vhodné pre e-rikše. Medzi možnosti patria stacionárne aplikácie, napríklad napájanie LED osvetlenia.

Elektrická rikša Nunam s batériami Audi e-tron druhého životného cyklu.