Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Teleskopický nákladný e-bicykel Pino Cargo chce nahradiť rodinné auto

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nemecká spoločnosť Hase Bikes predstavila na veľtrhu Eurobike novú verziu svojho tandemového nákladného bicykla s elektrickou podporou šliapania do pedálov. Model Pino Cargo, ktorý je navrhnutý ako náhrada za rodinné auto, môže prevážať výbavu, jazdiť do mesta alebo slúžiť ako taký rodinný taxík.

Model Pino Cargo, ktorý je evolúciou modelu Pino Porter, ktorý v roku 2013 získal ocenenie Eurobike Award za bicykel na špeciálne účely, a motorizovaného modelu Pino Steps z roku 2020, opisuje spoločnosti Hase Bikes ako „geniálne všestranné zariadenie, komplexný koncept cyklistickej mobility v jednom bicykli“.

Teleskopický nákladný elektrický bicykel Pino Cargo.

V režime sólo mestského jazdca sa predná časť teleskopického hliníkového rámu môže zasunúť do hlavného rámu, čím sa skráti rozchod kolies a zmenší sa polomer otáčania, pričom vôľu reťaze preberá rýchlo nastaviteľná zostava e-bicykla. Potom možno na prednú časť pripevniť vak Porter a prevážať až 40 kilogramov nákladu s objemom až 120 litrov. Ďalšie veci sa dajú naložiť na nosič zavesený pod spodnou rámovou trubkou. A ak to stále nestačí, na zadný nosič možno namontovať nízko umiestnené batožiny alebo dokonca detskú sedačku.

Po odstránení tašky Porter je vpredu k dispozícii ležadlové sedadlo pre dospelého alebo detského spolujazdca s nastaviteľnou tandemovou kľukou pre zdvojnásobenie šliapania. Maximálne zaťaženie tohto bicykla je 225 kilogramov, čo by mohlo byť pre nohy veľkou záťažou, preto spoločnosť Hase do výbavy zahrnula motorovú asistenciu v podobe stredového pohonu Shimano EP8 spárovaného s 630-Wh batériou a 11-rýchlostnou prehadzovačkou Deore s mikroprehadzovačkami na konci riadidiel.

Teleskopický nákladný elektrický bicykel Pino Cargo.

Medzi ďalšie kľúčové špecifikácie patrí odpružená vidlica Spinner 300 na vyrovnávanie nerovností na ceste, 20-palcový dvojstenný hliníkový ráfik vpredu a 26-palcové koleso vzadu, obe obuté do plášťov Schwalbe Marathon ebike, a hydraulické kotúčové brzdy. Dvojitý stojan by mal umožniť stabilné parkovanie aj s nákladom. Súčasťou výbavy sú aj blatníky, integrované osvetlenie vpredu aj vzadu a nákladný e-bicykel je možné pripevniť na nosič auta s rámom posunutým na minimálnu dĺžku 184 centimetrov a sklopenými riadidlami.

Všestranný teleskopický nákladný elektrický bicykel Pino Cargo sa bude predávať za cenu 11 500 EUR.