Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Veloroof využíva ultrazvuk na ochranu bicyklov na streche auta

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 8. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak prevážate bicykel na nosiči na streche auta, hrozí, že naň zabudnete a s prevážaným bicyklom narazíte do nízko zavesených garážových dverí alebo inej prekážky. Systém Veloroof je navrhnutý tak, aby toto riziko výrazne znížil.

Systém Veloroof navrhol španielsky podnikateľ Andre Jaramillo. V minulosti pracoval na projektoch so značkami ako Oakley a Trek. Zostava má dve časti: vodeodolný ultrazvukový snímač, ktorý je pripevnený na prednej časti nosiča, alebo na samotnom bicykli, spolu s výstražným modulom prepojeným cez Bluetooth v aute.

Ultrazvukový varovný systém Veloroof.

Snímač dokáže rozpoznať prekážky až do vzdialenosti 20 metrov pred sebou v uhle 45 stupňov smerom nahor. Keď sa tak stane, aktivuje výstražný modul, ktorý začne blikať a vydávať zvukový signál, čím upozorní vodiča na situáciu. Snímač sa dá pripevniť aj k zadnému nosiču smerom dozadu, aby upozornil používateľov, že pri cúvaní na parkovacie miesta nesmú rozdrviť svoj bicykel.

Ultrazvukový varovný systém Veloroof.

Za predpokladu, že sa dostane do výroby, systém Veloroof, ktorý je v súčasnosti predmetom kampane na portáli Indiegogo, sa dá získať zaplatením 53 EUR. Plánovaná maloobchodná cena je stanovená na 89 EUR. Systém je demonštrovaný vo videu na začiatku článku alebo TU.