Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyklistické svetlo a kamera Fly12 je menšia, ľahšia a nakrúca v rozlíšení 4K

Cyklistické svetlo a kamera Fly12 je menšia, ľahšia a nakrúca v rozlíšení 4K
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 9. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V roku 2015 bola odhalená zaujímavá kombinácia palubnej kamery a predného svetlometu Fly12 od spoločnosti Cycliq. Teraz prichádza oveľa menší, ľahší model známy ako Fly12 Sport, ktorý narúca video v ostrom rozlíšení 4K.

Pôvodný model Fly12 bol namontovaný na riadidlách a nakrúcal video v rozlíšení 1080p pri rýchlosti 30 snímok za sekundu prostredníctvom HD kamery smerujúcej dopredu. Navyše vydával 400 lúmenov osvetlenia prostredníctvom integrovaného svetlometu. Kamera sa dala použiť na nakrúcanie videí z jazdy len tak pre zábavu alebo na použitie v súdnom konaní v prípade dopravnej nehody. V roku 2019 ju nahradil model Fly12 CE, ktorý zvýšil svetelný výkon na 600 lúmenov. Teraz je model CE zase nahradený najnovším modelom Fly12 Sport.

Model Sport má pritom deklarovanú hmotnosť len 148 gramov, takže je až o 24 % ľahší ako model CE. Je tiež o 25 % menší (objemovo), meria 80 milimetrov na dĺžku, 51 milimetrov na šírku a 30 milimetrov na výšku. Maximálne rozlíšenie videa sa zvýšilo až na 4K pri rýchlosti záznamu 24 snímok za sekundu. Kapacita úložiska pre toto video sa logicky zdvojnásobila. Model Sport sa dodáva so 64 GB kartou, ale môže prijímať pamäťové karty s kapacitou až 256 GB.

Kombinácia cyklistického svetla a kamery Cycliq Fly12 Sport.

Podobne ako v prípade predchádzajúcich modelov, aj tu je k dispozícii funkcia slučky, ktorá umožňuje kamere nepretržite „prepisovať“ predtým nakrútené video a v prípade nehody (zistenej pomocou zabudovaných snímačov pohybu) automaticky uložiť najnovší videoklip. Video sa nakrúca cez 135-stupňový širokouhlý objektív a vyhladzuje sa pomocou 6-osového elektronického systému stabilizácie obrazu. Zaznamenáva sa aj zvuk prostredníctvom vstavaného mikrofónu.

Jedno dvojhodinové nabitie lítium-iónovej batérie s kapacitou 3 000 mAh by malo vystačiť na sedem hodín nepretržitého záznamu v režime kamery. Celé zariadenie je vodotesné podľa normy IP56, čo znamená, že odolá vysokotlakovým prúdom vody z akéhokoľvek smeru.

Kombinácia cyklistického svetla a kamery Cycliq Fly12 Sport.

Jednou z noviniek modelu Sport je displej OLED na zadnej strane. Na ňom sa zobrazujú informácie, ako je úroveň nabitia batérie a aktuálne režimy videa / svetla. Spolu s integrovaným tlačidlom sa dá displej použiť na úpravu nastavení. Na tento účel sa dá použiť aj aplikácia v smartfóne prepojenom cez Bluetooth.

Treba poznamenať, že maximálny svetelný výkon modelu Sport je nižší ako v prípade modelu CE a klesol na 400 lúmenov, čo by však malo byť pre väčšinu situácií postačujúce.

Kombinácia cyklistického svetla a kamery Cycliq Fly12 Sport sa už teraz dá predbežne objednať prostredníctvom webovej stránky výrobcu za cenu 359 EUR. Dodávka je naplánovaná na prvý októbrový týždeň.

Kombinácia cyklistického svetla a kamery Cycliq Fly12 Sport.