Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Univerzálny cestovný adaptér s poistkou s automatickým vynulovaním

Univerzálny cestovný adaptér s poistkou s automatickým vynulovaním
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Cestovatelia a dovolenkári sa musia pravidelne popasovať s rôznymi zástrčkami s rôznym napätím a výstupmi, a tak si isto nezabudnú pribaliť nejaký všestranný adaptér. Mnohé z nich sú aj vybavené poistkami, ktoré chránia elektroniku pred prepätím. No ich výmena môže byť problematická. To mali na mysli aj vývojári zo spoločnosti Zendure, ktorí vytvorili nový cestovný adaptér s názvom Passport, ktorý je vybavený poistkou s automatickým vynulovaním sa.

Výmena poistiek môže byť pre niektorých používateľov problematická, no cestovný adaptér bez nej je v podstate k ničomu, pretože pri prepätí môže výboj elektrického prúdu poškodiť vaše zariadenie. Cestovatelia sa tak môžu vybaviť náhradnými poistkami alebo môžu vyskúšať nový cestovný adaptér Passport.

Ten je špeciálne navrhnutý tak, že obsahuje vstavanú elektrickú poistku, ktorá sa dokáže automaticky vynulovať. Podľa výrobcu Zendure táto technológia umožňuje to, aby sa zariadenie automaticky zotavilo z elektrického výboja v priebehu jednej minúty a to tak často, ako bude potrebné. Takýto druh poistiek sa bežne využíva napríklad v leteckom priemysle, no vývojári sa museli popasovať s tým, aby poistku prispôsobili pre ich cestovný adaptér, aby spĺňala potrebné parametre a pritom nebola cenovo nákladná.

Spoločnosť Zendure vyvinula univerzálny cestovný adaptér s prepäťovou poistkou, ktorá sa automticky vynuluje.

Okrem tejto funkcie je cestovný adaptér Passport kompatibilný s elektrickými zásuvkami vo viac ako 150 krajinách sveta. Súprava posuvných ovládačov po boku pomáha vysunutiu tých správnych koncoviek pre danú zásuvky, pričom sa dajú pohodlne ovládať jednou rukou. Adaptér cez hlavný port dodáva výkon od 600 do 1500 wattov, v závislosti od toho, v ktorej časti sveta sa nachádzate. Mobilné zariadenia sa dajú nabíjať prostredníctvom štyroch USB portov, ktoré sú umiestnenie na bočnej strane adaptéru.

Cestovný adaptér Zendure Passport je kompatibilný s elektrickými zásuvkami vo viac ako 150 krajinách sveta.

Vývojári momentálne hľadajú dostatok finančných prostriedkov cez start-up kampaň na portáli Kickstarter, kde sa adaptér Passport dá získať za finančnú podporu vo výške od 35 dolárov. Ak bude kampaň úspešná a všetko pôjde tak ako má, prvé kusy by mali byť distribuované od septembra.

Cestovný adaptér Zendure Passport má aj štyri USB porty pre nabíjanie mobilných zariadení.