Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrický retro skúter Be.e je vyrobený z obnoviteľných zdrojov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Amsterdamská spoločnosť Van.Eko už niekoľko rokov vyvíja svoj elektrický skúter Be.e, ktorý je navrhnutý v retro dizajne a môže sa pochváliť tým, že jeho vonkajšie telo aj nosná konštrukcia je vyrobená z kompozitov z biologických materiálov. Ekologický skúter bude dostupný na objednávku v obmedzenom počte kusov, s naplánovanou distribúciou ku koncu roka 2018.

Elektrický skúter Be.e priťahuje pozornosť svojim dizajnovým prevedením v retro štýle v rôznych hravých farbách. No zrejme najzaujímavejším prvkom je jeho telo. Vonkajšie opláštenie, rovnako ako nosná konštrukcia, sú totiž vyrobené z kompozitu, ktorého základnou zložkou je biologický materiál, ktorý sa vyrába prevažne z konope. Vďaka obnoviteľným zdrojom a elektrickému pohonu tak skúter prispieva k lepšiemu životnému prostrediu.

Elektrický skúter Be.e od spoločnosti Van.Eko.

Elektrický motor s výkonom 4 kW je umiestnený v náboji zadného 13 palcového kolesa. Predné koleso je o niečo menšie, s priemerom 12 palcov (približne 30 centimetrov). Motor vytvára krútiaci moment 110 Nm a skútru poskytne maximálnu rýchlosť 55 km / h. No výrobca ju obmedzil na dve nižšie rýchlosti.

Lítium-iónová batéria s výkonom 2,5 kWh by na jedno nabitie mala skúter udržať v pohybe viac ako 100 kilometrov pri maximálnej rýchlosti 25 km / h. V druhej verzii je to približne 80 kilometrov pri maximálnej rýchlosti 45 km / h. Zabudovaná nabíjačka zvládne batériu nabiť do plnej kapacity pod 4 hodiny. Skúter má nosnosť 100 kilogramov a bude dostupný v siedmych farebných prevedeniach s ešte rozšírenými možnosťami namiešania farieb sedadla a svetlometov.

Elektrický skúter Be.e od spoločnosti Van.Eko.

Spoločnosť Van.Eko spustila predbežné objednávky, ktoré budú otvorené do 1. mája. Model s maximálnou rýchlosťou 25 km / h, ako aj verzia s maximálnou rýchlosťou 45 km / h stoja 6 900 EUR. Prvých 50 kusov elektrických skútrov Be.e bude distribuovaných najrýchlejším objednávateľom do konca roka 2018.

Elektrický skúter Be.e od spoločnosti Van.Eko.