Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zmenšenina trimaranu umožní cyklistom jazdiť priamo na vode

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Španielsky priemyselný dizajnér Josep Rubau stojí za návrhom superauta Tramontana a venuje sa aj dizajnu automobilov pre spoločnosť Volkswagen. Okrem ďalších činností sa rozhodol založiť spoločnosť RedShark Bikes, ktorá sa venuje vývoju a výrobe špeciálne upravených trimaranov s pedálovým pohonom pre rekreačných aj zanietených cyklistov.

Na svetlo sveta sa dostali až tri verzie cyklistického trimaranu RedShark, medzi ktoré patrí model Fun, ktorý je orientovaný na rekreačnú zábavu, ďalej je to odolný model Adventure pre akčnejších používateľov a trojicu uzatvára model s názvom Sport, ktorý je ako inak určený pre výkonnostných športovcov.

Spoločnosť RedShark Bikes sa venuje vývoju a výrobe špeciálne upravených trimaranov s pedálovým pohonom pre rekreačných aj zanietených cyklistov.

Prvé dva modely sú vyrobené z polyetylénu, ktorý má vysokú hustotu. Cyklistický trimaran RedShark Adventure je určený pre prieskum jazier, riek a drsnejších pobreží, čomu zodpovedá i jeho odolnejšia konštrukcia s hrubšou plastovou výstužou na spodnej strane trojice trupov. Používateľ má k dispozícii aj vodotesný „kufor“, do ktorého si môže pribaliť výbavu pre svoje dobrodružstvá.

RedShark Sport je navrhnutý s cieľom dosiahnutia maximálnej rýchlosti a je vyrobený výlučne z ľahkých uhlíkových vlákien, hoci na jeho spodnej strane je pridaná ochranná vrstva z vysoko zhusteného polyetylénu. Budúci majiteľ, ktorí sa rozhodne pre verziu Fun či Adventure si za príplatok môže zvoliť tiež konštrukciu z uhlíkových vlákien.

Cyklistický trimaran RedShark Adventure je určený pre prieskum jazier, riek a drsnejších pobreží, čomu zodpovedá i jeho odolnejšia konštrukcia s hrubšou plastovou výstužou na spodnej strane trojice trupov.

Všetky tri modely cyklistických trimaranov sú vybavené zasúvateľným kormidlom, pedálovým pohonom, ktorý je odolný voči slanej vode, maticami a skrutkami z nehrdzavejúcej ocele a možnosťou sklopenia do kompaktnej polohy, ktorá umožňuje pohodlnú prepravu aj v bežných nosičoch na bicykle. Aby sa spodok trimaranu nepoškriabal od ostrých kameňov, kým sa dostane do vody, môžu ho používatelia posúvať po malých kolieskach zabudovaných do zadnej časti hlavného trupu.

Cena modelu RedShark Fun sa pohybuje od 4 995 EUR, až do výšky 6 995 EUR za model RedShark Adventure. No a ako sa dalo čakať, najdrahší je model RedShark Sport s cenovkou až 9 955 EUR.

RedShark Sport je navrhnutý s cieľom dosiahnutia maximálnej rýchlosti a je vyrobený výlučne z ľahkých uhlíkových vlákien, hoci na jeho spodnej strane je pridaná ochranná vrstva z vysoko zhusteného polyetylénu.