Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ľahučký elektrický bicykel AM1 vyzerá rovnako ako bežný

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Elektrické bicykle s asistenčným pohonom šliapania do pedálov môžu byť ideálne pre dochádzanie do práce alebo výjazdy do kopcov bez toho, aby sa človek spotil, no vďaka batériám je ich váha a často aj tvar sú na míle vzdialené od klasických bicyklov. V poslednej dobe sa preto vývojári sústredia na to, aby sa elektrické bicykle čo najviac priblížili ku svojim klasickým kolegom. Posledným pokusom je model AM1 z dielne spoločnosti Analog Motion, ktorý by mohol na prvý pohľad zmiasť nejedného z nás, veď napokon posúďte sami.

Elektrický jednorýchlostný bicykel AM1 zrazil svoju váhu len na 13,5 kilogramov vrátane jednotky s 24 V batériou Samsung, ktorá je v štandardnej verzii umiestnená vo vodotesnom kryte na spodku rámovej rúrky so sedadlom, kde sa spája s dolnou rúrkou hliníkového rámu pre ľahký prístup. V dámskej verzii (AM1 Step) je umiestnená medzi dvomi rámovými rúrkami v mieste, kde býva fľaša na vodu, ktorú kryt tak trocha pripomína, aspoň z diaľky. Batéria by mala na jedno nabitie poskytnúť dojazd do vzdialenosti približne 32 kilometrov.

Elektrický jednorýchlostný bicykel AM1 zrazil svoju váhu len na 13,5 kilogramov vrátane jednotky s 24 V batériou Samsung, ktorá je v štandardnej verzii umiestnená vo vodotesnom kryte na spodku rámovej rúrky so sedadlom.

AM1 má motor s výkonom 200 wattov, ktorý poskytne elektrickú asistenciu do maximálnej rýchlosti 25 km / h. K dispozícii sú tri jazdné režimy, o ktorých informuje LED displej na riadidlách štandardného a dámskeho modelu elektrického bicykla. Do výbavy dostali vylepšené ráfikové brzdy Promax. S modelom bicykla AM1+ získa používateľ až päť jazdných režimov, LCD displej a kotúčové brzdy Tektro. Všetky modely by pritom mali mať až 90 percent súčiastok kompatibilných s tými, ktoré sa nachádzajú bežne na pultoch obchodov pre cyklistov.

AM1 má motor s výkonom 200 wattov, ktorý poskytne elektrickú asistenciu do maximálnej rýchlosti 25 km / h. K dispozícii je aj dámska verzia bicykla.

Spoločnosť Analog Motion sa rozhodla získať finančné prostriedky prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter a hoci do jej skončenia zostávajú necelé dva týždne, už teraz sa podarilo vyzbierať viac ako desaťnásobok požadovanej sumy 33 157 dolárov. Štandardný a dámsky model elektrického bicykla za dá získať za sumu 599 libier (asi 680 EUR) a model Plus stojí 749 libier (približne 841 EUR). V oboch prípadoch je to dobrá cena za elektrický bicykel s asistenčným pohonom, ktorý je navyše mimoriadne ľahký. Začiatok distribúcie je naplánovaný na február 2019.

S modelom bicykla AM1+ získa používateľ až päť jazdných režimov, LCD displej a kotúčové brzdy Tektro.