Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Obrí reťazec supermarketov sa chystá testovať autonómne dodávky

Obrí reťazec supermarketov sa chystá testovať autonómne dodávky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Naše cesty budú v budúcnosti brázdiť autonómne vozidlá všetkých tvarov a veľkostí a tomuto nevyhnutnému pokroku sa chce prispôsobiť masívny reťazec supermarketov Kroger, ktorý pôsobí v USA. Ten odhalil informácie, že začne testovať bezpilotné dodávkové vozidlá pre donášku potravín už v tomto roku. Je to možné aj vďaka novému partnerstvu so spoločnosťou Nuro.

Začiatkom tohto roka sa spoločnosť Nuro pochválila tým, že vyvinula jedinečné plne autonómne vozidlo pre doručovanie objednaného tovaru. Spoločnosť bola založená dvomi bývalými hlavnými inžiniermi z Waymo, projektu autonómneho vozidla spoločnosti Google. Samotné autonómne dodávkové vozidlo Nuro je polovičnej veľkosti osobného automobilu a je navrhnuté tak, aby sa potichu pohybovalo a rozvážalo objednávky zákazníkov.

Masaívny reťazec supermarketov Kroger chce testovať autonómne dodávky od spoločnosti Nuro pre rozvoz objednaného tovaru k zákazníkom.

Aj preto sa rozhodla spoločnosť Kroger spojiť sily s vývojármi z Nuro, aby preniesla koncept autonómnej dodávky na masový trh. Kroger s takmer 2 800 supermarketmi a obchodnými domami v 35 štátoch USA je druhým najväčším maloobchodným predajcom v krajine, takže toto partnerstvo by mohlo viesť k tomu, aby sa autonómne systémy pre donáškovú službu stali realitou.

Spoločnosť Kroger plánuje už v priebehu tohto roka začať s pilotným testom. Použitý bude existujúci objednávací systém ClickList a aplikácia Nuro.

Podrobnosti sú v tomto štádiu zatiaľ nejasné, no spoločnosť plánuje už v priebehu tohto roka začať s pilotným testom. Použitý bude existujúci objednávací systém ClickList a aplikácia Nuro. Proces by mal byť celkom jednoduchý, online objednávky sa vyzdvihnú, zabalia a naložia do autonómnej dodávky Nuro. Tá sa potom samostatne vyberie na miesto určenia, kde ich už očakáva zákazník, ktorý si z neho prevezme svoje potraviny.

Samotné autonómne dodávkové vozidlo Nuro je polovičnej veľkosti osobného automobilu a je navrhnuté tak, aby sa potichu pohybovalo a rozvážalo objednávky zákazníkov.