Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nenápadný elektrický bicykel One eCycle je ľahký ako pierko

Nenápadný elektrický bicykel One eCycle je ľahký ako pierko
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nemecký výrobca elektrických bicyklov Coboc sa vždy snažil o minimalistický dizajn, vďaka ktorému väčšina jeho modelov nevyzerá, žeby mala mať elektrický pohon. Najnovšie sa na výstave Eurobike 2018 výrobca pochválil novým elektrickým bicyklom One eCycle s výkonom až 500 wattov, ktorý sa vracia ku koreňom, a ktorého váha je len 11 kilogramov.

Nový elektrický bicykel Coboc One eCycle je v podstate reinkarnáciou prvého modelu elektrického bicykla, za ktorý spoločnosť Coboc získala v roku 2013 ocenenie Eurobike Gold. Väčšina úprav pre zoštíhlenie na 11 kilogramov sa v aktualizovanom modeli týka uhlíkových vlákien. Z nich sú vyrobené kolesá, vidlica, rám sedadla a riadidlá. Samotný rám bicykla zostáva rovnaký a teda je vyrobený z hliníka 7020. Ten je použitý aj v ďalších jednorýchlostných modeloch elektrických bicyklov Coboc, ktoré majú váhu 13,7 kilogramu, takže tiež nie sú príliš ťažké.

Elektrický bicykel One eCycle nepoužíva žiadnu mastnú reťaz, pretože pokračuje vo svojom nasadení uhlíkových vlákien s pohonom Gates Carbon Drive, čo je uhlíkovo spevnený pás, ktorý sa udržiava čistý a jeho chod je tichý, od kľukového hriadeľa až k motoru Ansmann, ktorý je ukrytý v náboji kolesa. K dispozícii je výkon 250 wattov, no môže narásť až na 500 wattov v modeli bez použitia prevodov.

Elektrický bicykel Coboc One eCycle váži len 11 kilogramov.

Rovnako ako u všetkých bicyklov značky Coboc, batéria sa skrýva dolnej rámovej trubke, ktorá je dostatočne tenká na to, aby elektrický bicykel pôsobil na prvý pohľad ako bežný bicykel bez elektrického pohonu. Batéria sa však nedá vybrať pre nabíjanie, namiesto toho používa magnetický nabíjací konektor v štýle Magsefe, ktorý spája rám bicykla so zásuvkou v stene. Batéria má kapacitu 350 watthodín a maximálny dojazd na jedno nabitie je udávaný až na 80 kilometrov.

Spoločnosť Coboc zatiaľ neodhalila žiadne informácie o cene svojho nového elektrického bicykla One eCycle, no ako to už býva v prípade tejto značky, netreba očakávať, že to bude lacná záležitosť.