Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyklistické sedlo Airo má krídla, ktoré uľavia vášmu pozadiu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 9. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bolestivé alebo necitlivé pozadie a rozkrok sú častým problémom cyklistov a tak sa vývojári snažia vytvoriť rôzne typy sediel, ktoré by to dokázali vyriešiť. Najnovším pokusom je cyklistické sedlo Airo, ktoré využíva patentovanú technológiu pohyblivých krídiel po bokoch, ktoré by mali uľaviť namáhaným partiám.

Technológia Wing-Springs pridáva sedlu Airo dvojicu krídiel, ktoré sa automaticky zdvíhajú. Tým podporujú sedacie kosti a údajne zabraňujú citlivej oblasti medzi nimi, aby sa tlačila smerom k strednej časti sedla, ktorá má navyše drážkovanú priehlbeň.

Navyše krídla Wing-Springs sa nezávisle pohybujú hore a dole, keď jazdec posúva svoje sedacie kosti pod tlakom zo strany na stranu počas šliapania do pedálov. To znamená, že sedlo Airo by malo výrazne znížiť vyvíjaný tlak na sedaciu oblasť v porovnaní s bežnými cyklistickými sedlami, ktoré sa nepohybujú. Pružiny v krídlach by tiež mali prispieť k absorbovaniu vibrácií z cesty a terénu, čím prispejú k vyššiemu komfortu jazdca.

Cyklistické sedlo Airo využíva patentovanú technológiu pohyblivých krídiel po bokoch, ktoré by mali uľaviť namáhaným partiám.

Medzi ďalšie funkcie nového sedla Airo patrí integrovaná gélová výplň, pružná stredná časť sedla, ktorá sa ohýba tak, aby absorbovala tlak, keď sa jazdec nakláňa dopredu a štandardné úchyty z legovanej ocele, ktoré by mali umožniť montáž sedla na väčšinu bežných svoriek.

Sedlo Airo je k dispozícii v dvoch verziách. Model Airo Active s celkovou šírkou 180 mm a váhou 561 gramov je zameraný na bežných jazdcov, zatiaľ čo ľahší a užší model Airo Sport so šírkou 155 mm a váhou 535 gramov je určený pre cestných a horských cyklistov, ktorí sa tomuto športu venujú vážnejšie či dokonca profesionálnejšie. Oba modely sa predávajú za rovnakú cenu 99 dolárov.

Sedlo Airo by malo výrazne znížiť vyvíjaný tlak na sedaciu oblasť v porovnaní s bežnými cyklistickými sedlami, ktoré sa nepohybujú.