Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrický bicykel Wabash si poradí so štrkom i s prašnou cestou

Elektrický bicykel Wabash si poradí so štrkom i s prašnou cestou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Yamaha sa v oblasti elektrických bicyklov pohybuje už od roku 1993 a od tej doby predala viac ako 2 milióny bicyklov s elektrickým pohonom. Najnovším prírastkom je elektrický bicykel Wabash Adventure Gravel, ktorý prináša niekoľko vylepšení pre jazdu po tvrdom aj prašnom teréne.

Nový bicykel Wabash Adventure Gravel s elektrickou asistenciou šliapania do pedálov bol vytvorený pre jazdu po cestách aj terénnych nerovnostiach, ako je štrk či prašný lesný chodník. Bicykel s váhou 19 kilogramov má hliníkový rám a obsahuje systém Triple Sensor, ktorý vyvinula spoločnosť Yamaha pre meranie výkonu jazdca, rýchlosti jazdy na bicykli a počtu otáčok pedálov za minútu. Snímač v zadnom náboji okamžite rozpozná akékoľvek šliapanie dopredu a aktivuje asistenčný systém podpory výkonu šliapania až do rýchlosti 32 km / h.

Elektrický bicykel Yamaha Wabash Adventure Gravel.

K dispozícii sú štyri úrovne výkonu s nominálnym elektromotorom s výkonom 250 W a maximálnym výkonom 500 W, s krútiacim momentom až 70 Nm. Lítium-iónová 36 V / 500 Wh batéria lemuje vonkajšiu stranu spodnej trubky rámu bicykla. Sústava SRAM Apex 1x11 s konfiguráciou ozubených kolies SRAM X-Sync pomáha udržať reťaz zabezpečenú aj na hrboľatých jazdách a umožňuje presné radenie na nerovnom teréne. Podľa výrobcu má elektrický bicykel Wabash výhodu 12 mm osí na predných a zadných nábojoch pre zvýšenie kontroly a široké riadidlá poskytnú jazdcovi lepšiu stabilitu.

Elektrický bicykel Yamaha Wabash Adventure Gravel.

Brzdnú silu sprostredkujú hydraulické kotúčové brzdy SRAM Apex. Elektrický bicykel je vybavený pneumatikami 700x33c EXO Maxxis Speed Terraine. Jazdec má k dispozícii cyklistický počítač, na ktorého displeji sa zobrazia informácie o rýchlosti, dojazde, kadencii a ďalších parametroch jazdy.

Elektrický bicykel Yamaha Wabash Adventure Gravel je k dispozícii s malým, stredným alebo veľkým rámom za odporúčanú cenu 3 499 dolárov.

Elektrický bicykel Yamaha Wabash Adventure Gravel.