Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyklopočítač SmartHalo 2 vám zobrazí údaje aj o fyzickej aktivite

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existuje niekoľko možností ako môžu cyklisti sledovať trasu po ceste bez toho, aby museli vytiahnuť svoj smartfón. Zvláda to aj druhá generácia cyklopočítača SmartHalo, ktorý však sľubuje lepšiu konektivitu a priamo do zorného poľa jazda posúva už i fitness údaje.

Cyklistický doplnok SmartHalo 2 vychádza dizajnovo zo svojho predchodcu, to znamená, že ide o elegantné okrúhle minimalistické zariadenie, ktoré sa montuje na stred riadidiel bicykla. Pre navigáciu jazdca využíva kruh farebných svetiel, ktoré poskytujú signály od odbočky k odbočke.

Vývojári však tentoraz pridali do stredu zariadenia aj 1,5 palcový OLED displej, ktorý sa dá použiť pre zobrazenie množstva rôznych informácií. Jazdec tak získa prehľad o rýchlosti v reálnom čase, no aj fitness metriky, ako je prekonaná vzdialenosť, čas jazdy a spálené kalórie. Okrem toho sa na displeji môžu zobraziť oznámenia z kompatibilných aplikácií, ako napríklad WhatsApp, Messenger alebo Slack.

Cyklopočítač SmartHalo 2

To tiež znamená, že používateľ má k dispozícii aj podrobnejšie navigačné informácie, ako je vzdialenosť k najbližšej odbočke alebo cieľová destinácia, či upozornenia na zaujímavé miesta pozdĺž cesty a upozornenia o počasí. Prístup k informáciám je možný pomocou gesta na ľavej alebo pravej strane zariadenia. SmartHalo 2 vám môže dokonca prezradiť, o koľko ste v danom dni svojou jazdou na bicykli znížili tvorbu škodlivých emisií CO2.

Cyklopočítač SmartHalo 2

K ďalším vylepšeniam patrí aj predné svetlo so jasom 250 lúmenov a nový bezpečnostný systém, ktorý sa spolieha na interný pohybový senzor. Ak teda niekto nepovolaný začne manipulovať s bicyklom, spustí sa hlasný 100 decibelový zvukový alarm .

Šikovný cyklopočítač SmartHalo 2 sa dá získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za uvádzaciu cenu 134 CAD (asi 88,66 EUR). Začiatok distribúcie prvých kusov je stanovený na december 2019, teda za predpokladu, že všetko pôjde podľa plánov výrobcu.

Cyklopočítač SmartHalo 2