Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyklistická prilba Cyclo ušetrí miesto pretočením sa do seba

Cyklistická prilba Cyclo ušetrí miesto pretočením sa do seba
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zrejme pokiaľ by cyklistické prilby neboli až tak objemné, je možné, že by ich v skutočnosti nosilo viacej ľudí. Aj to bol jedným z hlavných dôvodov, prečo sa britskí vývojári rozhodli vytvoriť prilbu Cyclo, ktorá sa vyznačuje jedinečným otočným systémom, vďaka ktorému ušetrí miesto, ak sa práve nepoužíva.

Nová cyklistická prilba Cyclo je vyrobená z recyklovaného plastového odpadu získaného z oceánov. Nosí sa normálne ako akákoľvek iná cyklistická prilba, aj keď je nemá tradičný tvar škrupiny a peny. Hlavná ochranná konštrukcia hlavy je totiž perforovaná prostredníctvom pospájaných tenkých šesťuholníkov, ktoré pripomínajú akoby medové plásty.

Ako náhle chce jazdec prilbu Cyclo odložiť a uložiť si ju napríklad do batohu, stačí ak stlačí tlačidlo na zadnom konci prilby. Tým sa uvoľní vnútorný mechanizmus, ktorý umožní otočenie vrchnej kopuly prilby tak, že sa pretočí dovnútra laterálne (otáča sa vpredu a vzadu), takže sa kopula uhniezdi na spodnej časti prilby.

Cyklistická prilba Cyclo.

Vďaka tomu potom zaberá prilba podstatne menej priestoru v porovnaní s bežnými cyklistickými prilbami. Keď sa používateľ rozhodne opäť naskočiť na bicykel, stačí aby jednoducho otočil kopulu nahor a cez tlačidlo uzamkol jej otočný mechanizmus, aby kopula zostala pevne ukotvená na svojom mieste.

Cyklistická prilba Cyclo bude k dispozícii prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo, ktorá sa začne 26. júna. Bude sa dať získať za finančnú podporu v sume 25 libier (približne 28 EUR). Ako náhle sa prilba dostane do výroby, mala by údajne dokonca prevyšovať požiadavky na bezpečnosť, ktorú stanovujú bezpečnostné normy EÚ a USA.

Cyklistická prilba Cyclo.

Cyklistická prilba Cyclo.