Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrický trojkolesový skúter eFoldi sa zloží do veľkosti kufra

Elektrický trojkolesový skúter eFoldi sa zloží do veľkosti kufra
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nová generácia skladacej elektrickej trojkolky eFoldi Lite od spoločnosti Sun Tech sa môže pochváliť štíhlymi proporciami, zvýšenou rýchlosťou a dlhším dojazdom. Jej nespornou výhodou je aj to, že sa pre uľahčenie prenášania dá zložiť do rozmerov podobných cestovnému kufru.

Elektrický trojkolesový skúter eFoldi Lite je určený najmä pre ľudí s obmedzenou mobilitou, no jazdiť na ňom môže každý. Motor s výkonom 180 W a lítium-iónová batéria Panasonic dodajú skútru maximálnu rýchlosť 6 km / h a jeho dojazd na jedno nabitie je okolo 22 kilometrov. Polomer otáčania skútra je jeden meter a jeho konštrukcia je vyrobená zo zliatiny horčíka. Jazdec má k dispozícii čalúnené sedadlo s vysokou opierkou chrbta a priestor pre uloženie oboch nôh, pod ktorým je uložená batéria.

Trojkolesový elektrický skladací skúter eFoldi Lite.

Skúter eFoldi Lite váži len 15 kilogramov, pričom dokáže uviesť človeka s hmotnosťou až 120 kilogramov. Batéria a zadné kolesá skútra sú odnímateľné, takže jeho hmotnosť môže klesnúť až na 12 kilogramov. Skúter sa dá zložiť do rozmerov 62 x 53 x 31 centimetrov, takže by mal byť vhodný aj pre transport leteckými spoločnosťami. Elektromagnetický brzdový systém by mal udržať skúter zaparkovaný aj na svahu, no pre jazdu v noci ho budete musieť vybaviť prednými a zadnými svetlometmi od tretích strán.

Trojkolesový elektrický skladací skúter eFoldi Lite.

Nový elektrický skladací skúter eFoldi Lite je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa už niekoľkonásobne podarilo prekonať cieľovú sumu. Skúter je k dispozícii za akciovú cenu od 1 199 libier (približne 1 336 EUR), čo je o 50 percent menej, ako bude navrhovaná maloobchodná cena. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane je naplánovaná na začiatok decembra tohto roku.

Trojkolesový elektrický skladací skúter eFoldi Lite.