Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Seat sa pustí do výroby praktického e-skútra a e-kolobežky

Seat sa pustí do výroby praktického e-skútra a e-kolobežky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Automobilky v poslednom čase pokukujú aj po ďalších možnostiach elektrických dopravných prostriedkov, akými sú takzvané e-skútre či e-kolobežky pre dochádzanie na krátke vzdialenosti. Najnovšie sa do segmentu mestskej mobility pridáva spoločnosť Seat, ktorá vyvíja lacné a praktické e-skútre a e-kolobežky.

Spoločnosť Seat oznámila vytvorenie novej strategickej obchodnej divízie s názvom Seat Urban Mobility a v rámci toho predstavila nové koncepty elektrických skútrov a elektrických kolobežiek. Tieto koncepty boli navrhnuté tak, aby sa mohli dostať do skutočnej výroby, či už ako osobný dopravný prostriedok jednotlivcov alebo ako súčasť flotíl a služieb zdieľania.

Koncept elektrického skútra Seat.

Elektronický skúter Seat je elektrickým ekvivalentom skútrov twist-n-go s objemom 125 kubických centimetrov pre jazdu po meste. Jeho motor má výkon 11 kW a krútiaci moment dosahuje 240 Nm. Vďaka tomu dokáže skúter vyraziť z nuly na 50 km / h už za 3,8 sekundy. Maximálna rýchlosť elektrického skútra je limitovaná na 100 km / h pre jazdu mimo mesta a dojazd na jedno nabitie batérie je udávaný na približne 115 kilometrov.

To z e-skútra Seat robí dokonale praktický dopravný prostriedok, keďže väčšina ľudí môže dochádzať každý deň do práce bez toho, aby ich obmedzovala výdrž batérie. Batéria je odnímateľná, takže ju môžete zobrať so sebou do kancelárie alebo domov a viete ju bez problémov nabíjať. Poteší aj úložný priestor, ktorý je dostatočne veľký pre uloženie dvoch prílb. Elektrický skúter ma zabudovaný komunikačný systém, ktorý umožňuje aplikácii v smartfóne sledovať stav nabitia a polohu zaparkovaného skútra.

Koncept elektrického skútra Seat.

Spoločnosť Seat teda so svojim e-skútrom pokryla všetky výhody z pohľadu mestskej dopravy, má dobrý dojazd, slušnú maximálnu rýchlosť a veľký úložný priestor. Zatiaľ nie je k dispozícii informácia o cenách, no nový e-scooter Seat by sa mal dostať do výroby v roku 2020.

Koncept elektrickej kolobežky Seat stavia na úspechu 10 000 vyrobených starších verzií e-kolobežiek. Nová verzia si prináša väčšiu 551 Wh batériu a predlžuje dojazd až na približne 65 kilometrov na jedno nabitie. Nová e-kolobežka sa môže pochváliť nezávislými brzdovými systémami pre predné a zadné kolesá. Aj v tomto prípade nie je známa cena a ani nebolo uvedené, kedy sa nová verzia e-kolobežky Seat dostane na trh.

Koncept elektrickej kolobežky Seat.

Koncept elektrickej kolobežky Seat.