Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Revan zobrazí mŕtvy uhol cez HUD v motocyklistickej prilbe

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keď motocyklista prechádza z jedného jazdného pruhu do druhého a má na sebe plne uzavretú motocyklistickú prilbu, môže mať problém si skontrolovať situáciu cez rameno. Nový kamerový systém Revan je však navrhnutý tak, aby jazdcovi pomáhal zobraziť mŕtve uhly prostredníctvom HUD displeja vo vnútri prilby.

Jadrom systému je modul s nízkym profilom, ktorý obsahuje dve kamery. Modul sa dá namontovať na vrchnú časť v podstate akejkoľvek motocyklistickej prilby tretích strán. Pomocou svojich dvoch kamier toto zariadenie nepretržite zaznamenáva pohľad na cestu pred aj za jazdcom, a to v rozlíšení 1080p pri rýchlosti 30 snímok za sekundu.

Bezpečnostný kamerový systém Revan pre motocyklistické prilby tretích strán.

Obidve kamery majú zorné pole až 143 stupňov, čo umožní zadnej kamere vidieť aj na miesta mŕtvych uhlov na oboch stranách motocykla. Ak chce jazdec tieto miesta skontrolovať alebo zistiť, čo je priamo za nimi, jednoducho aktivuje jednotku HUD systému, ktorá je umiestnená vo vnútri prilby. HUD zobrazí zábery zo zadnej kamery v pravom dolnom rohu priezoru prilby. Napájanie systému zabezpečia dve lítium-iónové batérie, ktoré sú umiestnené na zadnej strane prilby. Tie by mali údajne vydržať 12 hodín používania. Do plnej kapacity sa nabijú za 4 hodiny.

Bezpečnostný kamerový systém Revan pre motocyklistické prilby tretích strán.

Bezpečnostný kamerový systém Revan je vybavený rozhraním Bluetooth a dokáže tak komunikovať so sprievodnou mobilnou aplikáciou pre operačné systémy Android a iOS, ako aj s diaľkovým ovládačom, ktorý je umiestnený na riadidlách. Medzi týmito dvoma periférnymi zariadeniami môžu jazdci vykonávať funkcie, ako je komunikácia s ostatnými jazdcami používajúcimi systém Revan, uskutočňovanie a prijímanie telefónnych hovorov, počúvanie hudby, nahrávanie a zdieľanie videí alebo upraviť rôzne nastavenia. Okrem toho, ak sa používateľ ponáhľa skontrolovať mŕtve uhly, HUD môže aktivovať aj jednoduchými pohybmi hlavou.

Nový kamerový systém Revan pre motocyklistické prilby sa dá získať podporou start-up kampane v sume 699 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 999 dolárov. Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v priebehu decembra 2020.

Bezpečnostný kamerový systém Revan pre motocyklistické prilby tretích strán.