Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Specialized vydáva ultra ľahké mestské e-bicykle Turbo Vado SL

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 5. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Specialized uviedla na trh super ľahkú verziu mestského elektrického bicykla s názvom Turbo Vado SL, pričom tvrdí, že je až o 40 percent ľahší ako väčšina e-bicyklov od konkurencie.

Mestský elektrický bicykel Specialized Turbo Vado SL má svoj 240 wattový motor netradične namontovaný v spodnej rámovej časti s pedálmi. Motor s krútiacim momentom 35 Nm poskytne elektrickú asistenciu šliapania do pedálov v troch úrovniach. A to až do maximálnej rýchlosti 45 km / h, no len vo verzii pre trh v USA, alebo 25 km / h vo verzii pre EÚ. Integrovaná 320 Wh batéria v ráme by mala na jedno nabitie poskytnúť dojazd do vzdialenosti až 128 kilometrov. S voliteľnou odnímateľnou batériou by sa dojazd mal dať predĺžiť o ďalších 64 kilometrov.

Mestský elektrický bicykel Specialized Turbo Vado SL.

Turbo Vado SL prichádza v dvoch modeloch 4.0 a 5.0, pričom sa oba vyznačujú ľahkým hliníkovým rámom E5, ktorý prispieva k celkovej hmotnosti e-bicykla len 14,9 kilogramu. Dodávajú sa tiež s predným a zadným osvetlením. Verzia Turbo Vado SL 4.0 je vybavená 10-stupňovou prehadzovačkou Shimano, zatiaľ čo model 5.0 získava ďalšie dva prevodové stupne. V oboch prípadoch sú ráfiky obalené pneumatikami Pathfinder, zatiaľ čo predná a zadné kotúčové brzdy poskytnú potrebnú brzdnú silu. Model 5.0 obsahuje aj predné odpruženie Future Shock, čo je prvok založený na kazete, ktorá je umiestnená v hlavovej rúrke rámu.

Mestský elektrický bicykel Specialized Turbo Vado SL.

Informácie o jazde sa zobrazujú na cyklopočítači na riadidlách a na stavovom displeji v strede hornej rúrky rámu. K dispozícii je aj mobilná aplikácia Mission Control, ktorá na smartfóne s pripojením Bluetotoh zobrazí ďalšie údaje o bicykli, zaznamenáva metriky trasy a jazdy a umožní kontrolovať výkonnosť systému a ďalšie veci.

Cena elektrického bicykla Turbo Vado SL vo verzii 4.0 je 3 350 dolárov, zatiaľ čo verzia 5.0 stojí 4 350 dolárov. Koncom roka by mali pribudnúť aj o niečo drahšie modely 4.0 EQ a 5.0 EQ, ktoré pridávajú zadný nosič, blatníky, športové pneumatiky a ďalšiu užitočnú výbavu.

Mestský elektrický bicykel Specialized Turbo Vado SL.