Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Displeje LG poskytujú informácie o cestovaní priamo v oknách metra

Displeje LG poskytujú informácie o cestovaní priamo v oknách metra
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zatiaľ čo televízia s priehľadnou obrazovkou sa môže zdať byť ako ohromujúci prvok v obývačke, existuje viac praktických aplikácií pre technológiu zobrazovania pomocou priehľadného displeja. Dokazuje to aj spoločnosť LG Display so svojim najnovším projektom.

Začiatkom roka predviedla spoločnosť LG Display svoju víziu, ako by mohla vyzerať kabína lietadla budúcnosti. Tá zahŕňala priehľadné oddiely OLED displejov. Túto technológiu sa teraz rozhodli juhokórejskí vývojári nainštalovať aj do okien súpravy vozňov metra.

Podľa poradenskej služby Prescient & Strategic Intelligence sa očakáva, že trh s priehľadnými obrazovkami bude každoročne rásť o 46 percent a do roku 2024 by mohol dosiahnuť odhadovaných 4,93 miliárd dolárov. Spoločnosť LG Display tvrdí, že je to spôsobené záujmom o túto technológiu zo strany automobiliek, výrobcov lietadiel, návrhárov inteligentných budov a prevádzkovateľov metra.

Priehľadný OLED displej nainštalovaný vo vozni metra namiesto bežného okna.

Pre projekt priehľadných obrazoviek v oknách vozňov metra, ktorý je prvý takéhoto druhu na svete, boli v súpravách metra na linke 6 v Pekingu a na linke 10 v Shenzhene nainštalované 55-palcové priehľadné OLED displeje LG. Tie poskytujú cestujúcim informácie o harmonogramoch metra v reálnom čase, cestovné aktualizácie a informácie o životnom štýle, ako sú počasie či správy a ďalšie.

V Číne sa budú ľudia s priehľadnými OLED obrazovkami stretávať čoraz častejšie, keďže spoločnosť LG Display uzatvára partnerstvá so železničnými spoločnosťami a výrobcami skiel pre súpravy vozňov metra, aby sa zavádzanie tejto technológie ešte viac rozšírilo.

Priehľadný OLED displej nainštalovaný vo vozni metra namiesto bežného okna.