Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ľahký a štýlový e-bicykel sa chce stať dominantou mestských ulíc

Ľahký a štýlový e-bicykel sa chce stať dominantou mestských ulíc
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dizajnérske mysle vývojárov zo spoločnosti Movea, ktorí predtým pracovali v ikonickom audio dome Bang & Olufsen, vytvorili „tvarovo úhľadný, šikovný a funkčný“ mestský elektrický bicykel s názvom Movea E-motion.

Podľa vývojárov nejde v súčasnosti len o to vyrobiť vysokokvalitný e-bicykel. So zmenenou životnou a pracovnou situáciou vo veľkých mestách majú ľudia úplne nové požiadavky na dopravu v každodennom živote. Víziou preto bolo preniesť presne tieto požiadavky do atraktívnych a vysoko funkčných bicyklov, ktoré sú ideálne pre dopravu v meste a zároveň sú šetrné k životnému prostrediu.

Mestský elektrický bicykel Movea E-motion.

Výsledkom práce je nový elektrický bicykel Movea E-motion s celkovou hmotnosťou len 12,9 kilogramu. Do výbavy dostal 250-wattový motor Zehus s krútiacim momentom 30 Nm, ktorý je umiestnený v zadnom náboji kolesa. Elektrická asistencia šliapania do pedálov funguje do maximálnej rýchlosti 25 km / h. Celá elektronika je pritom umiestnená rovnako v zadnom náboji kolesa, a to aj vrátane batérie. Tá sľubuje dojazd do vzdialenosti 50 km na jedno nabitie. Dá sa vymeniť na konci jej životnosti za novú.

Pohon s karbónovým remeňom Gates umožňuje jazdu bez potreby oleja a zabezpečí jazdu bez údržby. E-bicykel získal hydraulické kotúčové brzdy Formula Cura a na riadidlách má umiestnenú bezdrôtovú jednotku, ktorá na svojom displeji zobrazuje stav nabitia batérie a režimy asistencie. Dá sa použiť aj na aktiváciu rekuperačného brzdenia. Integrovaný predný LED svetlomet a zadné svetlo fungujú vo dne i v noci. Technológia Twin Beam pritom zabezpečí svietenie dvomi smerovými lúčmi, aby bol cyklista lepšie vidieť z akéhokoľvek uhla.

Mestský elektrický bicykel Movea E-motion.

Pomocou mobilnej aplikácie Bitride si jazdci môžu svoj bicykel uzamknúť na diaľku cez bezdrôtové Bluetooth pripojenie. Aplikácia poskytne aj funkcie sledovania GPS súradníc miesta zaparkovania bicykla. Proti krádeži môže pomôcť aj ochrana Hexlox, kedy komponenty ako sedadlo, kolesá a riadidlá sa dajú odmontovať len pomocou kľúča s kódom.

Nový mestský elektrický bicykel Movea E-motion sa dodáva v dvoch verziách. Jedna má 20-palcové kolesá a druhá má 24-palcové kolesá. K dispozícii sú v čiernej alebo červenej farbe. Ceny sa začínajú od 3 498 EUR.

Mestský elektrický bicykel Movea E-motion.