Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyklistický nosič PedalPorteur zmení dĺžku a šírku podľa potreby

Cyklistický nosič PedalPorteur zmení dĺžku a šírku podľa potreby
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zadné cyklistické nosiče sú určite užitočným doplnkom na prepravu väčšieho nákladu na bicykli, no niekedy nie sú dosť dlhé alebo dostatočné široké. Nový cyklistický nosič s názvom PedalPorteur bol so svojim transformovateľným dizajnom vytvorený na riešenie týchto nedostatkov.

Na prvý pohľad vyzerá PedalPorteur ako bežný nosič vyrobený z hliníkových rúrok. Pri rozmerných dlhých nákladoch však môže používateľ jednoducho vytiahnuť teleskopický koniec z hlavnej plošiny nosiča a zaistiť ho na danom mieste. Týmto spôsobom sa dá dosiahnuť celkové predĺženie nosiča zo 412 až na 711 milimetrov.

Transformovateľný cyklistický nosič PedalPorteur.

V prípade, že je náklad neobvykle široký, zo strán hlavnej plošiny sa dá vytiahnuť jeden až tri páry bočných predlžovacích ramien a zaistia sa v požadovanej šírke. Týmto spôsobom sa dá rozšíriť šírka stojana z 279 až na 533 milimetrov. Ak to nie je potrebné, ramená sa dajú otočiť nadol, aby nezavadzali alebo sa úplne vyberú z nosiča. Alternatívne sa dajú zadné dve sady ramien nahradiť párom vyvýšených bočníc pre lepšie uchytenie prepravovaného nákladu. Tie sa tiež nastavia na požadovanú dĺžku a potom sa zaistia.

Transformovateľný cyklistický nosič PedalPorteur.

Systém tiež obsahuje prepravný vak s názvom Bagsket, ktorý sa pozdĺžne pripevňuje k tomu cyklistickému nosiču. Je vyrobený z vode odolného polyesteru a má podporné rebrá, ktoré mu pomáhajú udržiavať tvar. Vývojári hovoria, že vzdialenosť medzi dvoma hliníkovými stĺpikmi, ktoré upevňujú nosič k bicyklu, sa dá tiež teleskopicky upraviť. To umožní montáž nosiča na bicykle rôznych tvarov a veľkostí.

Transformovateľný cyklistický nosič PedalPorteur.

Transformovateľný cyklistický nosič PedalPorteur v základnej výbave sa dá získať prostredníctvom podpory start-up kampane na portáli Kickstarter za príspevok vo výške 132 dolárov. Za vyššie sumy je dostupný s doplnkami, ako sú predlžovacie ramená s bočnicami a vak Bagsket. Nosič by mohol byť dostupný od marca 2021.