Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Segway predstavuje nový elektrický bicykel v štýle mopedu

Segway predstavuje nový elektrický bicykel v štýle mopedu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Segway nám zvyčajne koncom roka poskytuje pohľad na niekoľko pripravovaných elektrických dvojkolesových dopravných prostriedkov navrhnutých pre mestskú mobilitu. Tento raz je to zaujímavá kombinácia elektrického skútra a bicykla s označením C80.

Segway eMoped C80 má vzhľad klasického skútra s pohodlným sedadlom miestom a priestranným miestnom na položenie nôh. No jazdec má aj možnosť šliapania do pedálov, takže tento hybrid na štýl mopedu môže poslúžiť aj ako elektrický bicykel.

C80-tka je poháňaná 750 W motorom a môže dosiahnuť maximálnu rýchlosť 32 km / h. Rýchlosť sa ovláda cez otočnú rukoväť, no k dispozícii je aj funkcia automatického tempomatu, ktorá udrží zvolenú rýchlosť jediným stlačením tlačidla. Každá rukoväť na riadidlách je zvnútra zakončená LED indikátorom pre okamžité farebne odlíšené overenie stavu. Informácie o jazde, ako je rýchlosť alebo výdrž batérie, sú zobrazené na LED paneli v strede riadidiel. Vyberateľná 48-V, 24-Ah, 1 152-Wh lítium-iónová batéria, ktorá je umiestnená pod sedadlom, prináša dojazd až 85 kilometrov na jedno nabitie.

Elektrický moped Segway eMoped C80.

Predné koleso má osadenú kotúčovú brzdu, zatiaľ čo zadné má bubnovú brzdu. K dispozícii je tiež systém rekuperačného brzdenia, ktorý pri spomaľovaní prevedie určitú časť energie späť do batérie. Jazdu po nerovnom teréne kompenzuje predná odpružená vidlica a zavesenie stredového pruženia. LED svetlomet má vnútorné a vonkajšie kruhové svetlá, zatiaľ čo senzor pre detekciu okolitého svetla aktivuje svetlomet, keď začne slabnúť denné svetlo. Vzadu nájdeme aj malú plošinu na pripevnenie nákladu.

Elektrický moped Segway eMoped C80.

Vývojári zo spoločnosti Segway pridali aj niečo, čo nazvali ako systém RideyGo!, ktorý obsahuje inteligentnú detekciu sedadla, ktorá automaticky uzamkne eMoped niekoľko sekúnd po zosadnutí. Uzamknutie a odomknutie C80-tky prebieha prostredníctvom NFC štítku, ktorý stačí umiestniť nad palubnú dosku, zatiaľ čo odomknutie zaobstará aj sprievodná mobilná aplikácia. Akýkoľvek nepravidelný pohyb zaparkovaného modelu C80 vyvolá zaslanie upozornenia na telefón používateľa a zároveň eMoped spustí zvukové a vizuálne alarmy a po 3 až 4 sekundách zablokuje kolesá. Ak sa prípadnému zlodejovi podarí vozidlo premiestniť, majiteľ môže pomocou GPS zistiť jeho polohou.

Elektrický moped Segway eMoped C80 sa dá získať za 1 621 EUR prostredníctvom podpory start-up kampane na portáli Indiegogo. Distribúcia by sa mala začať niekedy v priebehu novembra.

Elektrický moped Segway eMoped C80.