Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mercedes má e-kolobežku pre ekologickú jazdu na krátku vzdialenosť

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Skladacie elektrické kolobežky môžu byť pohodlné pre krátku jazdu z dopravného uzla do práce či za zábavou. Po zavedení rodiny čisto elektrických vozidiel EQ sa teraz automobilka Mercedes-Bezn rozhodla vydať vlastnú skladaciu e-kolobežku, s ktorou bude posledný úsek dochádzania tiež ekologický.

Nová skladacia elektrická kolobežka Mercedes-Benz eScooter vznikla v spolupráci so švajčiarskou spoločnosťou Micro Mobility Systems AG. E-kolobežka má umiestnené značky oboch spoločností v predu na riadiacom stĺpiku. Z kompaktných 340 milimetrov sa rozloží na výšku 1096 milimetrov a má jej doska s protišmykovým povrchom má šírku 145 milimetrov. Mercedes tvrdí, že jeho kolobežka eScooter je navrhnutá tak, aby vydržala a jej životnosť by mala byť viac ako 5 000 najazdených kilometrov.

Skladacia elektrická kolobežka Mercedes-Benz eScooter.

Elektrická kolobežka s hmotnosťou 13,5 kilogramu je vybavená 250 W motorom, ktorý dokáže dosiahnuť maximálny výkon 500-wattov. Otočné ovládanie rýchlosti je umiestnené na pravej rukoväti a kolobežka sa môže pochváliť aj úplným odpružením. Maximálna rýchlosť bola obmedzená na 20 km / h a batéria poskytne dojazd okolo 25 kilometrov na jedno nabitie. 

Skladacia e-kolobežka jazdí na 200 milimetrových gumových pneumatikách, má čelné a zadné svetlá, zatiaľ čo brzdnú silu zabezpečí jedna predná brzda a ďalšie dve vzadu. Je pritom už schválená na jazdu na verejných komunikáciách v Nemecku.

Skladacia elektrická kolobežka Mercedes-Benz eScooter.

V strede riadidiel sa nachádza displej, ktorý zobrazuje rýchlosť, úroveň nabitia batérie a jazdný režim. Sprievodná mobilná aplikácia Micro pridáva ešte viac funkcií, vrátane navigačného systému, takže používateľ môže svoj smartfón umiestniť do držiaka na riadidlách a používať ho ako palubný počítač.

Zatiaľ neboli oznámené informácie o cene a dostupnosti.

Skladacia elektrická kolobežka Mercedes-Benz eScooter.