Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Adaptér Nan-Fuse nabíja viacero zariadení z akejkoľvek zásuvky

Adaptér Nan-Fuse nabíja viacero zariadení z akejkoľvek zásuvky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ľudia si zvykli používať rôzne elektronické zariadenia a tak pred cestou do zahraničia si často musia brať aj adaptér, ktorý im umožní ich napájanie z rôznych typov elektrických zásuviek. Nová ultraprenosná technológia Nan-Fuze pritom sľubuje rýchle a ľahké napájanie všetkých zariadení na cestách do zahraničia.

Kompaktný cestovný adaptér Nan-Fuze vyvinula americká spoločnosť Ceptics. Je navrhnutý tak, aby dokázal naraz nabíjať až päť zariadení. Vďaka výkonu 65 wattov to pritom robí rýchlejšie ako bežné nabíjačky. Technológia Smart-Voltage umožňuje adaptéru Nan-Fuze distribuovať elektrinu do zariadení, ktoré to najviac potrebujú, a to pri optimálnych rýchlostiach s podporou „rýchleho nabíjania“ kompatibilných zariadení.

Adaptér Nan-Fuze obsahuje iba jednu elektrickú zásuvku a obsahuje dve severoamerické priechodné zásuvky, dva porty USB-C s plnou rýchlosťou a jeden port USB-A. Všetky porty sú navyše uzemnené. Toto nastavenie sa potom dá rozšíriť na 13 medzinárodných konektorov, ktoré spoločnosť Ceptics navrhla tak, aby sa prispôsobili potrebám používateľa všade tam, kam ho jeho cesty zavedú.

Kompaktný cestovný adaptér Nan-Fuze.

Tajomstvom kompaktnej veľkosti a rozsahu funkcií cestovného adaptéra Nan-Fuze je technológia nitridu gália (GaN), čo znamená, že sa nevyžaduje toľko komponentov ako pri bežných silikónových nabíjačkách a adaptér je schopný v priebehu času viesť oveľa vyššie napätie. GaN nabíjačky tiež strácajú menej energie vo forme tepla, čo znamená, že do nabíjaných zariadení sa dodáva viac energie a teda sa zvyšuje účinnosť adaptéra. Prepäťová ochrana tiež chráni zariadenia pred akýmikoľvek elektrickými výkyvmi.

Medzinárodný cestovný adaptér Nan-Fuze je ponúkaný cez start-up kampaň na portáli Kickstarter za cenu 30 dolárov. Distribúcia je naplánovaná na december 2020.

Kompaktný cestovný adaptér Nan-Fuze.