Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ľahký e-bicykel Equal je pripravený vyraziť do európskych miest

Ľahký e-bicykel Equal je pripravený vyraziť do európskych miest
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 12. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Fínska startup spoločnosť Urban Cycles Oy vidí na európskom trhu s elektrickými bicyklami medzeru a chce ju zaplniť svojim elektrickým bicyklom Equal. Ten je navrhnutý pre štýlovú jazdu po mestských uliciach, pričom sa vyznačuje nízkou hmotnosťou len 15 kilogramov.

Vývojári zo spoločnosti Urban Cycles Oy tvrdia, že na trhu existuje priepasť medzi prémiovými elektrobicyklami a lacnými značkami, ktoré si na kvalite príliš nezakladajú. Nový elektrický bicykel Equal chce teda modernému jazdcovi priniesť elegantný dizajn a pokročilé technológie za dostupnú cenu od 1 490 euro.

Ľahký a štýlový elektrický bicykel Equal.

E-bicykel Equal je štandardne dodávaný s reťazovým prevodom, s možnosťou výberu pásu Gates CDX Carbon Drive za príplatok 250 euro. V náboji zadného kolesa je umiestnený 250-wattový motor so snímačom krútiaceho momentu, ktorý poskytne adaptívnu elektrickú asistenciu šliapania do pedálov až do maximálnej rýchlosti 25 km / h. Lítium-iónová batéria, ktorá je umiestnená v hornej trubici rámu, poskytne na jedno nabitie dojazd do vzdialenosti približne 50 kilometrov, v závislosti od štýlu jazdy a terénu. Odnímateľná batéria je vo vnútri rámu zaistená integrovaným zaisťovacím mechanizmom.

V záujme zachovania čistého vzhľadu sa fínski vývojári rozhodli vynechať integrovaný displej. Jazdec však môže ako informačný panel použiť mobilnú aplikáciu pre operačné systémy Android a iOS. Aplikácia zobrazuje napríklad rýchlosť, vzdialenosť a stav nabitia batérie. Okrem toho poskytne informácie o trase, rôzne štatistiky a dá sa použiť pre nastavenie e-bicykla. Držiak na smartfón je ponúkaný ako voliteľné príslušenstvo.

Ľahký a štýlový elektrický bicykel Equal.

Elektrický bicykel sa zapína / vypína pomocou tlačidla na hornej rámovej trubici, ktoré môže tiež aktivovať integrované predné a zadné osvetlenie a skontrolovať stav nabitia bez potreby spustenia sprievodnej aplikácie. Rám z hliníkovej zliatiny je k dispozícii v troch veľkostiach, pričom stredná veľkosť bicykla má primeranú váhu 14,7 kilogramu. E-bicykel získal 28-palcové zliatinové ráfiky, na ktorých sú nazuté pneumatiky Schwalbe Road Cruiser, zatiaľ čo o brzdenie sa postarajú 160 mm hydraulické brzdy Shimano. Medzi voliteľné doplnky patrí stojan a zadný nosič.

Cena nového elektrického bicykla Equal sa začína od 1 490 euro. Dá sa už predbežne objednať za vratnú zálohu v sume 100 euro. Zvyšok bude splatný pred vydaním, ktoré je naplánované na polovicu roka 2021.

Ľahký a štýlový elektrický bicykel Equal.