Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Systém 1st Mate varuje, keď člen posádky prepadne cez palubu

Systém 1st Mate varuje, keď člen posádky prepadne cez palubu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 12. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak čln alebo iné plavidlo brázdi po vlnách, môže sa stať, že jeden z členov posádky spadne cez palubu bez toho, aby si to niekto všimol, aspoň nie okamžite. Nový systém 1st Mate Marine Safety and Security je však navrhnutý tak, aby tomu zabránil.

Tento systém, ktorý je vyrábaný spoločnosťou Mercury Marine, obsahuje prívesky, ktoré na zápästí nosí kapitán a až sedem ďalších členov posádky, a centrálny hub, ktorý je pripojený k pohonnému systému člna a samozrejme aj mobilnú aplikáciu.

Ak niektorý z členov posádky nebodaj spadne cez palubu a jeho prívesok sa ponorí do vody, začne okamžite začne vysielať núdzový signál do centrálneho hubu na lodi. To zase spôsobí, že zaznie zvukový alarm ako z centrálneho hubu, tak zo všetkých prepojených mobilných zariadení, ktoré navyše poskytnú GPS súradnice cestujúceho vo vode.

Záchranný systém 1st Mate Marine Safety and Security.

V prípade, že cez palubu spadne kapitán, zaznie nielen zvuková výstraha, ale navyše sa vypne aj motor lodi. Aplikácia navyše poskytne posádke pokyny, ako naštartovať motor a potom sa dostať k miestu kapitána vo vode. Ak tak nemôžu urobiť v stanovenom čase, odošle sa varovanie na núdzové kontakty na pevnine.

Systém 1st Mate môže byť tiež nastavený aj ako bezpečnostný systém proti krádeži, kedy zostane motor lode zablokovaný, až kým sa kapitánsky prívesok neocitne v tesnej blízkosti centrálneho hubu alebo kým ho kapitán neodomkne prostredníctvom mobilnej aplikácie.

Cena kompletného balíka záchranného systému 1st Mate Marine Safety and Security sa pohybuje od 999,99 dolárov.

Záchranný systém 1st Mate Marine Safety and Security.