Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zadné cyklistické svetlo Otto chce udržať veci čo najjednoduchšie

Zadné cyklistické svetlo Otto chce udržať veci čo najjednoduchšie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Rovnako ako mnoho iných „inteligentných“ produktov môže byť ovládanie inteligentných svetiel na bicykli niekedy až nepríjemne komplikované. Zadné cyklistické svetlo Otto sa od oných líši v tom, že má síce niektoré šikovné „smart“ funkcie, no stačí ho len raz nastaviť a viac na to nemyslieť.

Vodotesné zadné svetlo Otto, nepoužíva aplikáciu, ani nemá dotykovú obrazovku či diaľkový ovládač. Má síce fyzické tlačidlo na ovládanie, no len jedno. Používateľ pripevní svetlo na svoj bicykel jednoduchým zatlačením a otočením do priloženého držiaka pod sedlovku. V balení sú vlastne dva úchyty, takže svetlo sa dá použiť na akomkoľvek type bicykla.

Len čo používateľ začne šliapať, integrovaná inerciálna meracia jednotka (IMU) vyvinutá spoločnosťou Otto zistí, že je bicykel v pohybe, zatiaľ čo snímač okolitého svetla meria jas v okolitom prostredí. Cyklistické svetlo potom reaguje automatickým nastavením svojich štyroch primárnych červených LED diód na jednu z piatich intenzít svietenia a blikajúcich vzorov, ktoré sú optimalizované pre kombináciu maximálnej viditeľnosti a výdrže batérie. Ak sa vonku počas jednej jazdy stmieva, svetlo podľa toho zmení intenzitu svietenia.

Inteligentné zadné cyklistické svetlo Otto.

Svetlo Otto má navyše funkciu brzdového svetla, kedy dočasne rýchlejšie bliká, keď náhle bicykel spomalí. Jeho tlačidlo sa používa na aktiváciu špeciálneho režimu Peloton, ktorý sa používa pri jazde s ostatnými cyklistami. V tomto režime sa blikajúci vzor ďalších ôsmich žltých LED diód líši podľa toho, ako cyklista zrýchľuje alebo spomaľuje, aby varoval jazdcov idúcich tesne za ním.

Svetlo sa automaticky vypne, keď sa bicykel po stanovenú dobu nehýbe. Používateľ tiež môže svetlo vytiahnuť a použiť ako ručnú baterku. Stačí ak so svetlom zatrasie a ono bude svietiť po dobu 60-tich sekúnd. Štyri primárne červené LED diódy majú kombinovaný jas 350 lúmenov. Batéria sa dá bezdrôtovo nabíjať pomocou technológie Qi. Jedno 30 minútové nabíjanie by malo zabezpečiť výdrž viac ako 15 hodín používania svetla.

Inteligentné zadné cyklistické svetlo Otto sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 50 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je 65 dolárov. Distribúcia prvých kusov by sa mala začať v novembri 2021.

Inteligentné zadné cyklistické svetlo Otto.