Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Niu uvádza elektrickú kolobežku stvorenú pre dochádzanie v meste

Niu uvádza elektrickú kolobežku stvorenú pre dochádzanie v meste
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínska spoločnosť pre mobilitu Niu rozšírila do svojho portfólia elektrických dvojkolesových dopravných prostriedkov o svoju vôbec prvú kolobežku určenú na zaplnenie medzery v každodennom cestovaní pre mestských dochádzajúcich. Kolobežka Niu Kick Scooter pritom sľubuje pôsobivý dojazd a výkon za pomerne dostupnú cenu.

Nová elektrická kolobežka z dielne spoločnosti Niu je k dispozícii v dvoch variantoch. Model Niu Kick Scooter Pro dostal do výbavy batériu s výkonom 486 Wh, ktorá napája 350-wattový motor. Batéria sa do plnej kapacity nabije za 6 hodín a poskytne dojazd do vzdialenosti 50 kilometrov. Maximálna rýchlosť tohto modelu e-kolobežky je 32 km / h. Model Niu Kick Scooter Sport získal 365-Wh batériu a motor s výkonom 300 wattov. Päťhodinové nabíjanie batérie postačí pre dojazd do vzdialenosti 40 kilometrov. Maximálna rýchlosť je v tomto prípade 28 km / h. Oba modely však budú mať v Európe, v súlade s predpismi, obmedzenú maximálnu rýchlosť na 25 km / h.

Mestská elektrická kolobežka Niu Kick Scooter.

Telo e-kolobežky je vyrobené z leteckého hliníka a vyznačuje sa širokou doskou pre bezpečné postavenie, hrubými pneumatikami s priemerom 24 cm a zahnutými riadidlami, ktoré by mali poskytnúť väčšiu stabilitu. Medzi ďalšie vlastnosti patria kotúčové brzdy, prstencový halogénový reflektor, predné a zadné brzdové svetlá či odolnosť proti vode IP54 pre jazdu v nepriaznivom počasí. Nechýba možnosť Bluetooth pripojenia k mobilnej aplikácii v smartfóne, ktorá umožní sledovanie rôznych metrík jazdy a stavu batérie.

Mestská elektrická kolobežka Niu Kick Scooter.

S cenou od 599 EUR sa elektrická kolobežka Niu Kick Scooter môže stať dobrou alternatívou pre dochádzajúcich alebo mestských obyvateľov, ktorí potrebujú efektívny spôsob prepravy na kratšie vzdialenosti do niekoľkých kilometrov. Napriek tomu údaje o dojazde sľubujú dostatok energie aj pre dlhšie výlety, čo je v tejto cenovej kategórii e-kolobežiek určite pôsobivé. Predbežné objednávky sa spustia v júni. Dodávky pre európsky a americký trh sú naplánované na júl. Globálny predaj sa potom začne v auguste.

Mestská elektrická kolobežka Niu Kick Scooter.