Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Juiced Bikes pridáva do mixu e-bicykla a mopedu viacej energie

Juiced Bikes pridáva do mixu e-bicykla a mopedu viacej energie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Americká spoločnosť Juiced Bikes aktualizovala svoj polovičný elektrický bicykel a polovičný moped Scorpion, ktorý bol predstavený koncom roka 2019. Nový model s názvom Scorpion X získal väčšiu batériu, výkonnejší motor, ktorý je vhodný aj pre dobrodružstvá v teréne, a má tiež senzory pre podporu elektrickej asistencie šliapania do pedálov.

Aktualizovaný elektrický bicykel / elektrický moped Scorpion X má v spodnej trubke rámu umiestnenú 15-Ah batériu, ktorá na jedno nabitie poskytne dojazd do vzdialenosti až takmer 89 kilometrov. Batéria je uzamykateľná a dá sa vybrať pre jej nabíjanie v interiéri. Motor v náboji s prevodom Juiced / Bafang RetroBlade 5:1 má výkon 750 wattov a môže sa pochváliť maximálnym krútiacim momentom 85 Nm.

Tam, kde pôvodný model hybridného e-bicykla a mopedu mal len snímač kadencie, nový model v základnej konfigurácii dostal do výbavy snímače krútiaceho momentu a kadencie šliapania do pedálov až do rýchlosti 32 km / h. V prípade len elektrickej asistencie šliapania do pedálov môže dosiahnuť maximálnu rýchlosť až 45 km / h a s čisto elektrickým pohonom je to okolo 32 km / h.

Hybridný elektrický bicykel a moped Juiced Bikes Scorpion X.

Aktívny tempomat sa dá nastaviť na akúkoľvek rýchlosť pod 32 km / h, takže Scorpion X bude jazdiť zvolenou rýchlosťou bez toho, aby musel jazdec šliapnuť do pedálu alebo zaradiť plyn. Tempomat zostáva nastavený, až kým jazdec neaktivuje brzdy alebo nezvýši rýchlosť či nestlačí ľubovoľné tlačidlo na displeji.

Výrobca tvrdí, že existuje dokonca aj režim Race Track, ktorý uvoľní plný výkon motora pre elektrickú asistenciu šliapania v teréne nad 48 km / h, aj keď dojazd sa v tomto režime skráti na zhruba 35 kilometrov. Všetky jazdné režimy sú k dispozícii prostredníctvom vodotesného podsvieteného LCD displeja Matrix, kde je možné zvoliť sedem úrovní elektrickej asistencie a zobraziť metriky jazdy.

Hybridný elektrický bicykel a moped Juiced Bikes Scorpion X.

Medzi ďalšie technické parametre patrí rám vyrobený z hliníka 6061, prevodovka Shimano Freewheel, dvojité odpruženie, hydraulické kotúčové brzdy Tektro, hliníkové kolesá z upravenej liatiny obalené 20-palcovými pneumatikami odolnými proti prepichnutiu, zadný nosič a blatníky.
Na riadidlách je USB port pre pripojenie mobilného zariadenia a klaksón dokáže vydávať varovný zvuk so silou až 100 dB. Predný veľký svetlomet, ktorý je doplnený halogénovým krúžkom, má jas až 2 000 lúmenov. Nechýba ani LED brzdové svetlo, ktoré obsahuje aj pravé a ľavé smerové svetlo.

Hybridný elektrický bicykel a moped Juiced Bikes Scorpion X váži 46,9 kilogramu a má úžitkové zaťaženie 125 kilogramov. Do predaja sa dostane 20. apríla za cenu 2 199 dolárov (tá sa v súčasnosti zobrazuje ako zľavnená na 1 999 dolárov), pričom preprava by sa mala začať koncom mesiaca.

Hybridný elektrický bicykel a moped Juiced Bikes Scorpion X.